μετανάστης-άφησε-τα-παιδιά-του-στο-προ-699456
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.11.2019 | 09:32

Μετανάστης άφησε τα παιδιά του στο προαύλιο νοσοκομείου για να γεννήσει η γυναίκα του

Ένας μετανάστης από το hot spot της Κορίνθου συνόδευσε την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου” για να φέρει στον κόσμο το τέταρτό τους παιδί και άφησε τα άλλα τρία παιδιά τους στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρήκαν τα τρία μικρά παιδιά, ηλικίας από ενός έως τεσσάρων ετών το μεγαλύτερο, να κλαίνε στο προαύλιο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας είπε στους αστυνομικούς ότι τα άφησε στο προαύλιο του νοσοκομείου γιατί ήθελε να σταθεί στο πλάι της συζύγου του που γεννούσε. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη.

“Μία απίστευτη ιστορία έζησαν χθες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου που αναδεικνύει κατά την άποψη μας και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα hot spot. Χθες το πρωί βρήκαν τα τρία παιδιά στην πίσω αυλή στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου. Ήταν σε άθλια κατάσταση, νυσταγμένα, πεινασμένα, έκλαιγαν, τρομαγμένα. Οι εργαζόμενοι τα φρόντισαν τα παιδιά, τα πήραν, τους έδωσαν φαγητό, προσπάθησαν να τα ηρεμήσουν. Με την ασφάλεια του νοσοκομείου ανακάλυψαν ότι τα παιδιά ήταν από προχθές τη νύχτα στους διαδρόμους του νοσοκομείου γιατί ο πατέρας έφερε τη γυναίκα του η οποία ήταν έτοιμη να γεννήσει. Πράγματι η γυναίκα γέννησε χθες. Προφανώς ο πατέρας επειδή ήταν μεγάλη η απόσταση και δεν μπορούσε να πάει τα παιδιά στην Κόρινθο είχε αποφασίσει να μείνουν τα παιδιά εδώ στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου ή στους διαδρόμους μέχρι να πάρει και τη γυναίκα του να φύγει ή δεν είχε εμπιστοσύνη να αφήσει μόνα τους τα παιδιά στην Κόρινθο”, είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο OPEN.