μετακίνηση-εκτός-νομού-και-νέο-εμπόδ-865896
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.09.2021 | 10:11

Μετακίνηση εκτός νομού: Και νέο «εμπόδιο» για τους ανεμβολίαστους

Πλην των δύο αλλαγών για τις οποίες έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ακόμη ένα «εμπόδιο» μπαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα στην μετακίνηση εκτός νομού για τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που υποχρεούται να δείξει σε κάθε έλεγχο ο πολίτης δεν είναι το αποτέλεσμα από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο αλλά επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή  covid free up από τον ιδιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι:

από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι και ανήλικοι 12-17 ετών θα απαγορεύεται να μετακινηθούν με αεροπλάνο, πλοίο, τραίνο και ΚΤΕΛ, αν προηγουμένως δεν έχουν εργαστηριακό rapid test 48 ωρών.

Αντίθετα, απλό self test απαιτείται για τους ανήλικους 5-12 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για το rapid test θα είναι 10 ευρώ και η δαπάνη θα βαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Οι δύο αλλαγές

Στο νέο τοπίο έχουμε δύο αλλαγές:

-Η πρώτη αφορά τους ανεμβολίαστους που ταξιδεύουν με τραίνο η ΚΤΕΛ, όπου σήμερα απαιτείται μόνο η χρήση μάσκας.

-Η δεύτερη αφορά τους ανεμβολίαστους που ταξιδεύουν με αεροπλάνο ή πλοίο, οι οποίοι από 13 Σεπτεμβρίου δεν θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν rapid test στις δημόσιες δομές και τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν, αλλά θα υποχρεώνονται να πάνε σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο, όπου το κόστος, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι 10 ευρώ, με την η δαπάνη να βαρύνει τους ίδιους.