μετά-τις-μάσκες-self-test-κουκούλες-θα-καθ-892931
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.04.2021 | 13:49

Μετά τις μάσκες & self test «κουκούλες»: Θα καθυστερήσουν το άνοιγμα των σχολείων;

Πρώτα γέμισαν τα σχολεία με τις μάσκες «κουκούλες» που μοίρασαν σε μαθητές δημιουργώντας με το μέγεθος τους ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκα την περίοδο της πανδημίας.

Μάλιστα, η υπόθεση με τις μάσκες – “κουκούλες” όχι μόνο καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά και είχε οσμή σκανδάλου.

Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε δει όλα εμφανίστηκαν και τα self test …κουκούλες,  που αντί για ατομικά ήρθαν στην γιγάντια συσκευασία των 25!

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά φόρτωσε την τεράστια γκάφα στις πλάτες κάποιου άλλου. Την τύχη πλέον την έχουν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι  καλούνται να κάνουν την δύσκολη δουλειά του unboxing, της απόσυσκευασίας δηλαδή των τεστς αλλά και την συνομολόγηση τους καθώς τα υλικά τους θα είναι διάσπαρτα σε συσκευασίες των 25!!!

Ακόμη και καθυστέρηση για το άνοιγμα των σχολείων;

Συγκεκριμένα τα περιβόητα ατομικά τεστ θα έρχονται σε συσκευασία των 25 και ο φαρμακοποιός θα πρέπει να κάνει ολο το χαμαλίκι του διαχωρισμού, το οποίο αφενός δεν θα είναι κάτι απλό και αφετέρου, από ορισμένες πλευρές, θεωρείται, όπως και με τις μάσκες -“κουκούλες”, ότι είναι πιθανόν εκτός από το μπάχαλο που θα δημιουργηθεί, να καθυστερήσει ακόμη και το άνοιγμα των σχολείων (Λυκείων) την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η διαδικασία

Τα υλικά για τη διενέργεια του τεστ αυτοδιάγνωσης είναι μοιρασμένα ανά είδος, σε ξεχωριστές συσκευασίες. Ο φαρμακοποιός καλείται τώρα να συνθέσει μόνος του το κιτ και να δημιουργήσει το τελικό προϊόν, που πρέπει να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν στους πολίτες.

Η τελική σύνθεση του κιτ, θα γίνει με υλικά που θα λαμβάνει ο φαρμακοποιός ένα-ένα, από 4 διαφορετικές συσκευασίες. Σε καθένα από αυτά τα 4 κουτιά περιέχονται:

1ο κουτί: 25 πλαστικές επιφάνειες με παραθυράκια “control” και μία οπή για να μπαίνει το αντιδραστήριο (ταινίες)

2ο κουτί: 25 βαμβακοφόροι στυλεοί (μπατονέττες) για τη λήψη του δείγματος

3ο κουτί: 25 σωληνάρια διαλύματος εκχύλισης (μικρά σωληνάρια που περιέχουν το αντιδραστήριο)

4ο κουτί: 25 πώματα, που προορίζονται για το σφράγισμα του σωληναρίου με το διάλυμα

Το σακουλάκι με το περιεχόμενο των υλικών του τεστ, θα παραδίδεται μαζί με ένα φυλλάδιο Α3 της εταιρείας Roche Diagnostics, με τίτλο: “Σύντομες οδηγίες για ατομική χρήση και από μη επαγγελματίες υγείας” και ένα ακόμη φυλλάδιο με έγχρωμες οδηγίες χρήσης της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο: “Self test – Γρήγορα και απλά”.

Είναι ή δεν είναι self test …«κουκούλες»;