μαζική-διαμαρτυρία-για-την-προστασία-954749
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2022 | 20:09

Μαζική διαμαρτυρία για την προστασία του παιδιού στο Υπουργείο Εργασίας

Μαζική κινητοποίηση διαφόρων σωματείων, συλλόγων αλλά και Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράσταση διαμαρτυρίας για την προστασία των παιδιών, όπου θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη (02\11, 17:30) στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με αφορμή το γεγονός της άτυχης 12χρονης από τον Κολωνό, αναφέρουν στην ανακοίνωση της διαμαρτυρίας, κάποια ακόμα προβλήματα σε διάφορους τομείς που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τίτλο «Υπερασπίσου το παιδί. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»:

Μανάδες , πατεράδες , εργαζόμενοι, νέοι και γυναίκες,
Τα παιδιά μας είναι σε κίνδυνο!
Η πολιτική που για τα κέρδη των λίγων φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους πολλούς, με τις περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας, εκθέτει τα παιδιά της φτωχής λαϊκής οικογένειας, της πολύτεκνης, της μονογονεϊκής, τα παιδιά με αναπηρίες σε ανείπωτους κινδύνους.
Συντονίζουμε τα βήματά μας στο μεγάλο μέτωπο , της προστασίας του παιδιού.
Το φρικιαστικό έγκλημα με τη 12χρονη στον Κολωνό είναι μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση που αναδεικνύει ότι τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής, της εμπορευματοποίησης των πάντων, της αποσάθρωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, του τσακίσματος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, της λαϊκής οικογένειας. Θύματα βεβαίως είναι και τα παιδιά που έχει στην ευθύνη του το «Μητέρα», τα παιδιά χωρίς οικογένεια, τα κακοποιημένα παιδιά, τα παιδιά με ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον αλλά και τα παιδιά με αναπηρία. Αυτά τα παιδιά θα κινδυνεύσουν ακόμα περισσότερο αν δεν ορθώσουμε τοίχο προστασίας ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια και τον πόλεμο.

Απαιτούμε:

  • Ανάπτυξη δικτύου κρατικών δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ’ όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κλπ, των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των δήμων και περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να γίνουν άμεσα ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) σε κάθε σχολείο
  • Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς στα γενικά και ειδικά σχολεία
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες που έχουν κλείσει , με την ανάλογη στελέχωση στο Π.Π.Π. «Μητέρα», στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, στις Παιδοπόλεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα με βάση τις ανάγκες

Διεκδικούμε:

Δημόσιο πανελλαδικό φορέα που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της προστασίας του παιδιού χωρίς οικογένεια, του κακοποιημένου παιδιού, του παιδιού σε επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτού του φορέα θα εντάσσεται αποκλειστικά η διαδικασία υιοθεσίας-αναδοχής. Όλοι στον αγώνα για την προστασία του παιδιού! Για να μπει τέλος στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην κακοποίηση του παιδιού, της σαπίλας της εμπορευματοποίησης των πάντων για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα είναι το παιδί, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Κλιμακώνουμε τη δράση μας συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή μάχη και τις συγκεντρώσεις στις 9 nΝοέμβρη (Αθήνα-Προπύλαια 10.30 πμ., Πειραιάς-Πλατεία Καραϊσκάκη 10:30πμ)