μάχη-με-τις-φλόγες-στην-ανατολική-μάνη-29112
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.07.2017 | 07:55

Μάχη με τις φλόγες στην ανατολική Μάνη – Ζημιές σε σπίτια

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της ανατολικής Μάνης. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- αρκετά σπίτια στις περιοχές του Κότρωνα και του Παρασύρου.

Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο στον Πύρριχο Λακωνίας, την οποία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν θέσει υπό μερικό έλεγχο σήμερα το μεσημέρι. Χθες το απόγευμα ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναζωπυρώσεις και ενεργό μέτωπο με κατεύθυνση τον Κότρωνα.

«Το πύρινο μέτωπο στον Κότρωνα Λακωνίας είναι πολύ μεγάλο και ήδη η φωτιά βρίσκεται κοντά στις αυλές σπιτιών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι ανάστατοι» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα.

Πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού υπάρχουν πύρινα μέτωπα στο Φλομοχώρι, που βρίσκεται κοντά στον Κότρωνα, αλλά και στο Σκουτάρι, που είναι κοντά στον Παρασυρό».

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το αν υπάρχουν ζημιές από τις φωτιές για την περιοχή του Κότρωνα, αλλά στο Σκουτάρι έχει καεί ένα σπίτι.

Η κ. Τζανετέα ανέφερε ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, του δήμου Ανατολικής Μάνης, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου και του κέντρου υγείας, ώστε να μην εγκλωβιστούν κάτοικοι και παραθεριστές λόγω του αποκλεισμού δρόμων από την φωτιά. Εξήγησε ότι υπήρχε ετοιμότητα για μεταφορά ατόμων μέσω θαλάσσης, αλλά τελικά άνοιξε ο δρόμος και έτσι όσοι ήθελαν, κατάφεραν να φύγουν οδικώς.

Πρόσθεσε ότι ως λίγο πριν από τα μεσάνυχτα δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς, ενώ όπως πρόσθεσε κάηκε από τη φωτιά το αυτοκίνητο του δημάρχου Ανατολικής Μάνης, Πέτρου Ανδρεάκου.

Η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι υπήρχε ανάγκη από εναέρια μέσα, αλλά «δεν τα είχαμε όταν έπρεπε να τα έχουμε» και πρόσθεσε: «Ρίψεις νερού έκαναν ένα ελικόπτερο Σινούκ, μικρά αεροπλάνα, που όμως έπρεπε να ανεφοδιάζονται στην Καλαμάτα, και τελευταία, πριν δύσει ο ήλιος, ήλθαν και δύο Καναντέρ, τα οποία όμως έκαναν λίγες ρίψεις».

Τόνισε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ότι μεταβαίνουν στη Λακωνία πυροσβεστικές δυνάμεις από πολλές περιοχές, για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

Στην πυρκαγιά στην περιοχή του Κότρωνα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 54 ατόμων, ενώ παράλληλα στην περιοχή του Παρασύρου τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.