λιβύη-συνελήφθησαν-οκτώ-έλληνες-ναυτ-364542
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.03.2018 | 23:47

Λιβύη: Συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες ναυτικοί

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι λιμενικές αρχές της Λιβύης κατέσχεσαν ένα ελληνόκτητο τάνκερ και συνέλαβαν τους οκτώ Έλληνες ναυτικούς που επέβαιναν σε αυτό, με την υποψία ότι έκαναν λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Το δεξαμενόπλοιο συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης από περίπολο του λιμενικού της Λιβύης ενώ βρισκόταν σε απόσταση οκτώ ναυτικών μιλίων από το Άμπου Καμάς, ένα σημαντικό πετροχημικό συγκρότημα και πετρελαϊκό σταθμό κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του λιμενικού, Αγιούμπ Κάσεμ.

Το σκάφος Lamar, με σημαία Τόγκο “βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης χωρίς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, σε μια ύποπτη ζώνη όπου γίνεται λαθρεμπόριο λιβυκών καυσίμων”, συνέχισε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι στην ίδια περιοχή έχουν εντοπιστεί στο πρόσφατο παρελθόν πολλά πλοία να φορτώνουν παράνομα πετρέλαιο.

Το τάνκερ οδηγήθηκε σήμερα στη ναυτική βάση της Τρίπολης. Εκεί μεταφέρθηκαν και οι οκτώ ναυτικοί, οι οποίο πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του γενικού εισαγγελέα, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο.

Το πλοίο, χωρητικότητας 1.945 τόνων, μετέφερε περίπου 950.000 λίτρα καυσίμων τη στιγμή που εντοπίστηκε, ανέφερε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Αμμπουαζτίλα Αμπντελ Μπάρι.

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b