λιγνάδης-παραπομπή-σε-δίκη-για-4-βιασμο-870462
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.10.2021 | 14:30

Λιγνάδης: Παραπομπή σε δίκη για 4 βιασμούς πρότεινε η εισαγγελέας

Εδώλιο για τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον έχουν οδηγήσει στη φυλακή έδειξε με πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη ο Δ. Λιγνάδης ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος του για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος και ανηλίκων θυμάτων.

Η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ο οποίος αρνείται την τέλεση των σοβαρών κακουργηματικών πράξεων που αντιμετωπίζει. Παράλληλα εισηγείται να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση και να παραμείνει στη φυλακή ο Δ. Λιγνάδης καθώς κατά την κρίση της δε έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για την προφυλάκισή του.

Τις επόμενες μέρες με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αναμένεται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για:

βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010,

βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο,

βιασμό ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015, αλλά και

βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018.