λέων-το-φιαλίδιο-με-το-αίμα-της-τζωρτζί-1005011
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.05.2022 | 18:06

Λέων: Το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας είναι ένα πολύτιμο στοιχείο

Στο Live News μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ανέφερε ότι το φιαλίδι με το αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας αποτελεί ένα πολύτιμο στοιχείο για την υπόθεση.

Το επίμαχο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας αφορά δειγματοληψία που έγινε πριν το επεισόδιο που της προκάλεσε την τετραπληγία.

«Αν όντως αποδειχτεί ότι το αίμα αφορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ότι είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή δεν έχει αλλοιωθεί, σημαίνει ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο στοιχείο που μπορεί να μας δείξει την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών ή άλλων για εκείνο το χρονικό διάστημα».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι προκειμένου να είναι αξιοποιήσιμο το δείγμα θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις, όπως να έχει τοποθετηθεί το αίμα σε κατάλληλο φιαλίδιο, να έχει συντηρηθεί σε κατάλληλες θερμοκρασίες, καθώς και να υπάρχει το barcode του.

Όπως αποκάλυψε το Live News, στο σπάνιο σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου, που συναντάται σε 30 ανθρώπους στο εκατομμύριο, θα βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης με το ερώτημα να είναι ένα και καθοριστικό. Ο ισχυρισμός αυτός είναι ικανός να αθωώσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου;

«Είναι ένα σύνδρομο υπαρκτό που πρέπει να διαβάζουμε στο σύνολο. Παρουσιάζεται σε άτομα μεγάλης ηλικίας, κατά προτίμηση άντρες», σχολίασε ο κ. Λέων.