λαρισαίος-βρήκε-20ευρω-και-το-παρέδωσε-759355
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.06.2020 | 09:24

Λαρισαίος βρήκε 20ευρω και το παρέδωσε

Ένας συνταξιούχος στη Λάρισα βρήκε ένα 20ευρω και αντι να κάνει αυτό που θα έκαναν οι περισσότεροι, να το βάλει στην τσέπη δηλαδή, αποφάσισε να βρει τον κάτοχό του. Έτσι στράφηκε στην Εφημερίδα Ελευθερία.

Η ανακοίνωση της εφημερίδας:

Στη Λάρισα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, τιτλοφορούσε το ρεπορτάζ της η «Ε», την περασμένη Παρασκευή με αφορμή τη σιωπηρή αλλά όχι απαρατήρητη ανταπόκριση που βρήκε από Λαρισαίους η φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης, άνεργης συμπολίτισσας, που βρέθηκε να ζει χωρίς ρεύμα λόγω χρεών. Είναι διαπιστωμένο ότι σε χαλεπούς καιρούς, σε οικονομικά δύσκολες εποχές, η αλληλεγγύη κερδίζει έδαφος, μας εκπλήσσει με τη δυναμική που εκδηλώνεται, ακόμη κι αν δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Μια τέτοια έκπληξη νιώσαμε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Στο τηλέφωνο -ανώνυμα- ένας συμπολίτης. Περπατώντας στο κέντρο της Λάρισας βρήκε ένα χρηματικό ποσό και έφτασε μέχρι τα γραφεία της «Ε» με σκοπό να το παραδώσει! Περασμένη η ώρα, οι εγκαταστάσεις κλειστές, δεν ησύχασε όμως. Κάλεσε στο τηλέφωνο και την επομένη το πρωί βρισκόταν εδώ.

Έκπληξη διπλή, αφενός μεν γιατί επέμεινε να παραδώσει τα χρήματα, αφετέρου γιατί επρόκειτο για ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ!

Ένα διπλωμένο προσεκτικά χαρτονόμισμα των 20 μόλις ευρώ… Ποιος θα το έβρισκε και δεν θα το κράταγε; Ιδού λοιπόν η εξαίρεση. Ο συνταξιούχος συμπολίτης δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί ήσυχα, ξέροντας ότι κράτησε κάτι που δεν ήταν δικό του. Όχι, τουλάχιστον, χωρίς πρώτα να κάνει κάθε προσπάθεια, όπως μπορούσε, να αποδοθεί στον κάτοχό του.

Και απευθύνθηκε στην «Ε».

«Έτσι όπως ήταν καλά διπλωμένο, σκέφτηκα ότι όποιος τα έχασε τα είχε πραγματική ανάγκη. Και μπορεί να φαντάζει σε πολλούς ασήμαντο το ποσό, αλλά στην εποχή μας δεν είναι. Ένα μεροκάματο σήμερα είναι της τάξης των 20 ευρώ και κανείς δεν το έχει σίγουρο, επομένως δύσκολα το αποκτάς. Πέραν αυτού, δεν ήταν καν δικό μου… Κρίμα από τον Θεό λοιπόν…», μας έλεγε ο Λαρισαίος, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τις πρώτες λέξεις του κειμένου αυτού.

…Αποδεικνύοντας συνάμα όμως και το μεγαλείο της ψυχής του, όταν ρωτώντας τον μάθαμε ότι την ημέρα εκείνη είχαν τελειώσει τα χρήματα της σύνταξής του και περίμενε να έρθει το Σάββατο για να πληρωθεί!

Όσον αφορά στο 20ευρο, για τρεις ημέρες με αγγελία στην «Ε» καλέσαμε όποιον έχασε χρήματα να τα αναζητήσει στα γραφεία μας. Δεν περιμέναμε ότι αυτό θα συμβεί, άλλωστε ποιος μπορεί να θυμηθεί πού έχασε 20 ευρώ. Αφού λοιπόν πέρασε το χρονικό αυτό διάστημα, ενημερώσαμε τον άνθρωπο που τα βρήκε και του τα παραδώσαμε. Τα δικαιούται και με το παραπάνω…