Λαμία: Συνελήφθησαν τρία μέλη σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένες
Στη σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες στη Λαμία, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέσα σε δύο ημέρες, στις 17 και 18 Ιουλίου 2026, οι κατηγορούμενοι απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 110.000 ευρώ.
Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθησαν ένας 42χρονος και ένας 16χρονος, ενώ το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν έναν ακόμη συνεργό τους, ηλικίας 29 ετών. Σε βάρος του τελευταίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Λαμίας για διακεκριμένες κλοπές.
Οι δράστες φέρονται να παρουσιάζονταν ως τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ή εταιρειών οπτικών ινών. Τηλεφωνούσαν στις ηλικιωμένες και, όταν εμφανίζονταν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, τις ενημέρωναν ότι υπήρχε σοβαρή ηλεκτρική βλάβη.
Με αυτό το πρόσχημα, τις έπειθαν να τοποθετήσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή τους σε σακούλες και να τα αφήσουν σε συγκεκριμένα σημεία έξω από τις κατοικίες τους, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα τα προστάτευαν.
Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι πήγαιναν στα σημεία με συγκεκριμένο αυτοκίνητο και παραλάμβαναν τις σακούλες. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο φέρονται να εξαπάτησαν τρεις γυναίκες, δύο στην πόλη της Λαμίας και μία σε κοντινή κοινότητα.
Στην κατοχή του 16χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κοσμήματα που είχαν αφαιρεθεί στις τρεις περιπτώσεις. Τα τιμαλφή πρόκειται να επιστραφούν στις κατόχους τους, ενώ τα χρήματα, τα οποία ανέρχονται περίπου στις 100.000 ευρώ, δεν βρέθηκαν.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.
Προτεινόμενα άρθρα
19.07.2026 | 19:00
19.07.2026 | 18:39






