κυριακή-για-θάλασσα-τα-πρώτα-μπάνια-912515
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.05.2022 | 11:05

Κυριακή για… θάλασσα! Τα πρώτα μπάνια για τους Αθηναίους – Χαμός στους δρόμους προς τις παραλίες

Ο Μάιος μπαίνει στην τελευταία του εβδομάδα και ο καιρός άρχισε να θυμίζει καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 25 βαθμούς και τους Αθηναίους να παίρνουν το δρόμο για τις παραλίες του Λεκανοπεδίου.

Μπορεί η βενζίνη να αγγίζει τα 2.25 λεπτά στην πρωτεύουσα, ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τους κατοίκους της να αποδράσουν μερικές ώρες και να πάρουν ανάσες δροσιάς και μυρωδιά καλοκαιριού στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Ήδη από νωρίς το πρωί η κίνηση είναι πολύ αυξημένη στη λεωφόρο Μαραθώνος που οδηγεί προς τις παραλίες της ανατολικής Αττικής, ενώ και στην Αττική Οδός που οδηγεί στα νότια, επικρατούν χαμηλές ταχύτητες ανά διαστήματα.

Αυξημένη κίνηση και προς τα βόρεια, με ορισμένους να επιλέγουν Κάλαμο και Ωρωπό για το κυριακάτικο μπάνιο τους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι συνθήκες θα είναι ιδανικές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν αναμένονται ούτε νεφώσεις ούτε άνεμοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, της κεντρικης και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32 και στη νησιωτική χώρα από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 30 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Εύβοια με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου.