πέντε-κοντινές-αποδράσεις-στην-αττικ-1023469
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.05.2022 | 08:00

Πέντε κοντινές αποδράσεις στην Αττική για βουτιές και βόλτες

Με την θερμοκρασία να αρχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα σας δίνουμε 5 προτάσεις  για κοντινές αποδράσεις στην ΑΓΗΤΟ για μπάνιο, για φαγητό αλλά και βόλτες σε αρχαιολογικούς χώρους. Πάμε να τα δούμε

1) Σαλαμίνα

Φτάνετε με το αμάξι σας μέχρι το Πέραμα και από εκεί με το καράβι μέσα σε 5 λεπτά είσαστε σε ένα νησί, μέσα στην Αττική! Η Σαλαμίνα έχει ζωή όλο το χρόνο και μπορείτε να βρείτε εκεί ότι ζητάτε από καφετέριες και εστιατόρια μέχρι εμπορικά μαγαζιά. Για καφέ μπορείτε να προτιμήσετε τη περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ για καλό ψάρι μπορείτε να κάτσετε στην περιοχή της Κούλουρης δίπλα από τη ψαραγορά. Πάντως, στην ακτή Καραϊσκάκη μπορείτε να βρείτε τη ψαροταβέρνα “ο Κάκιας” που θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Το καλοκαίρι επισκεφτείτε τις παραλίες Κολόνες, Αίας club, Ηλιακτή και Πέρανι και απολαύστε το μπάνιο σας. Μπορείτε, τέλος, να επισκεφτείτε την κατοικία του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

2) Ωρωπός

Μόνο 45 λεπτά μακριά από την Αθήνα βρίσκουμε τον Ωρωπό με τις οργανωμένες παραλίες του αλλά και τις ελεύθερες παραλίες. Στον Ωρωπό μπορείς να κάνεις τα πάντα από βόλτα στο παραλιακό μέτωπο και το καφεδάκι σας πάνω στην Θάλασσα αλλά και μια επίσκεψη στις φυλακές του Ωρωπού που μπορείτε να επισκεφτείτε το κελί του Μίκη Θεοδωράκη.  Τέλος για φαγητό μπορείτε να επισκεφτείτε την ΜΥΡΣΙΝΗ λίγο έξω από τον Ωρωπό για  να απολαύσετε την τρομερή της κουζίνα, για ψάρι στο καλύτερο μαγαζί του Ωρωπού βάση  του Tripadvisor, τον Μπάτη. Ενώ, τέλος για παραδοσιακή ταβέρνα θα σας προτείνουμε το χωρίο του Μηλεσίου για κρέας, με ειδική αναφορά στην Ταβέρνα του Λίτσα.

3)Πόρτο Ράφτη

Το Πόρτο Ράφτη είναι ένας ακόμα προορισμός που γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα τους θερινούς μήνες. Βρίσκεται σε έναν μεγάλο κόλπο, ανατολικά της Αττικής και είναι ιδιαίτερα όμορφο. Θα βρείτε καφετέριες και εστιατόρια για κάθε γούστο ενώ θα απολαύσετε το μπάνιο σας στο Αυλάκι. Η μόδα, όμως, επιτάσσει την επίσκεψή σας στην αμμουδερή μικρή παραλία της Ερωτοσπηλιάς, ένα χιλιόμετρο δίπλα από το Πόρτο Ράφτη, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.

4)Καλύβια

Τα Καλύβια Θορικού τα συναντάμε μετά το Λαγονήσι, ανεβαίνοντας προς τα πάνω από τον παραλιακό δρόμο. Η περιοχή προσελκύει κόσμο κυρίως τους θερινούς μήνες αν και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και οι μόνιμοι κάτοικοι. Το μεγάλο ατού της περιοχής είναι οι ταβέρνες της, που τα τελευταία χρόνια ανταγωνίζονται επάξια αυτές της Βάρης (Βλάχικα). Θα φάτε τα πιο νόστιμα παϊδάκια και σε λογικές τιμές.

5)Νέα Μάκρη

Η Νέα Μάκρη δημιουργήθηκε ουσιαστικά από τους κατοίκους της Μικράς Ασίας που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα δικά τους σπίτια. Πλέον πολλοί έχουν εκεί τις εξοχικές τους κατοικίες και ιδιαίτερα το καλοκαίρι η περιοχή κατακλύζεται από κόσμο. Το λιμανάκι της περιοχής είναι διαμορφωμένο πολύ ωραίο και κατά μήκος του πολλές καφετέριες και εστιατόρια σας περιμένουν. Οι παραλίες στο Ζούμπερι είναι δίπλα κι έτσι οι βουτιές το καλοκαίρι πρέπει να μπουν στο πρόγραμμά σας. Μη ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στο Μάτι και να πιείτε καφέ με θέα τη θάλασσα στο πολύ ωραίο μαγαζί “Φάρος”