κύπρος-μία-συγκινητική-επιστολή-11χρον-992059
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2022 | 19:18

Κύπρος: Μία συγκινητική επιστολή 11χρονης στον Υπουργό Υγείας

Κύπρος:  «Δώστε χαρά, ανακούφιση και ποιότητα ζωής στα άτομα με διαβήτη τύπου 1. Δώστε μας πρόσβαση στα νέα ιατρικά προϊόντα, ώστε ο διαβήτης να μην σταθεί εμπόδιο στα όνειρά μας» διαμηνύει μέσω ανοιχτής επιστολής της στον Υπουργό Υγείας Κύπρου, η 11χρονη Ειρήνη πάσχουσα με διαβήτη τύπου 1, ζητώντας να συμβάλει στην έλευση νέων πρωτοποριακών ιατρικών σκευασμάτων.

H νεαρή μαθήτρια, γράφει στον Υπουργό Υγείας, για να του εξηγήσει πόσο δύσκολα περνούν τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 και του ζητά να κάνει κάτι γι’ αυτό. Κάθε μέρα κάποιος με διαβήτη τύπου 1 πρέπει να τρυπά τα δάκτυλά του και να βάζει τουλάχιστον 4 ενέσεις ινσουλίνης. «Ξέρετε τι πόνος είναι αυτός; Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι τις νύχτες να ξυπνάς γιατί το ζάχαρο είναι ψηλό ή χαμηλό;» αναφέρει στην επιστολή της.

Εγώ είμαι ένα από τα τυχερά παιδιά στην Κύπρο γιατί έχω αντλία ινσουλίνης, υπογραμμίζει η 11χρονη. Η αντλία όμως έχει σωλήνα και μηχανάκι και εξηγεί πως θα πρέπει πάντα να φοράει ρούχα με τσέπη προκειμένου να έχει το μηχανάκι, το οποίο δεν προσφέρει ελευθερία κινήσεων.

Πριν από λίγες μέρες, τα γλυκά παιδιά της Ελλάδας, σημειώνει στην επιστολή της η Ειρήνη, αλλά και πάσχοντες με διαβήτη τύπου 1, πήραν ένα τεράστιο δώρο. «Ένα τεχνητό πάγκρεας κύριε υπουργέ. Πόση άνεση και πόση χαρά ένιωσαν τα παιδιά. Ανακουφίστηκαν και έγιναν χαρούμενες οι οικογένειες τους»

Η 11χρονη απευθύνει έκκληση στον Υπουργό Υγείας αναφέροντας «Δώσε μας την ευκαιρία να παίζουμε, να αθληθούμε, να φάμε ότι θέλουμε, να μην χαλούμε τον ύπνο μας, να πάμε στην θάλασσα χωρίς άγχος. Κάνε μας να μην πονέσουμε άλλο. Το αξίζουμε κι εμείς».