θάνατος-11χρονης-στα-χανιά-μιλά-για-ενδ-910033
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.06.2021 | 15:50

Θάνατος 11χρονης στα Χανιά: Μιλά για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια η οικογένεια

Σε εγκληματική ενέργεια θεωρεί ότι οφείλεται ο θάνατος της 11χρονης Ιωάννας, η μητέρα της, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της στην κρατική τηλεόραση. «Η μητέρα θεωρεί ότι το παιδί δεν έβαλε τέλος στη ζωή του. Πιστεύει ότι με κάποιο τρόπο έχει μεταφερθεί και ότι πρόκειται ή για εγκληματική ενέργεια ή για ατύχημα. Από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε ότι η μητέρα ή το περιβάλλον που ζούσε το παιδί ήταν το ενδεδειγμένο. Είμαι ξεκάθαρος. Από κει και μετά όμως, έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

«Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Είναι ποτέ δυνατόν ένα χαρούμενο παιδί, σύμφωνα με όλους τους δασκάλους της, που λίγο πριν το μοιραίο συμβάν είχε αγοράσει πατατάκια να κρεμάει την ζακέτα της σε ένα δέντρο και μετά να πέφτει στον γκρεμό; Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι δεν κολλάει. Υπάρχουν πολλές κακοποιητικές οικογένειες, που μέσα σε αυτές μεγαλώνουν παιδιά, τα οποία δεν δίνουν τέλος στη ζωή τους. Είναι από τις περιπτώσεις -εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη- να έχει ακουστεί ότι αυτοκτόνησε ένα παιδί» αναφέρει ο δικηγόρος της μητέρας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας πάντως, η 11χρονη φαίνεται πως έχει πέσει κατακόρυφα με τα πόδια, όπως δείχνουν τα συντριπτικά κατάγματα που εντοπίστηκαν στα κάτω άκρα. Ο εισαγγελέας έχει ήδη παρέμβει για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας 7 και 9 ετών, ενώ ερωτηματικά προκύπτουν για την κατά 14 ώρες καθυστερημένη ενημέρωση των αρχών από τη μητέρα.