Κυκλοφοριακή κατάρρευση των εφημερίδων

Δεκατέσσερις ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (συμπεριλαμβανομένων των δυο κομματικών, του Μακελειού και της Star) βρίσκονται σήμερα κρεμασμένες στα περίπτερα.

Συγκλίνουσες πληροφορίες επιμένουν ότι το φθινόπωρο οι έξι τουλάχιστον εξ αυτών – εξαιρούνται η Αυγή και ο Ριζοσπάστης – θα έχουν άλλον διευθυντή στην «ταυτότητα» τους. Ζεσταίνονται τα νέα πουλέν των εκδοτών οι οποίοι βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι από τον Οκτώβριο ο χάρτης του Τύπου θα είναι εντελώς διαφορετικός στην Ελλάδα οκτώ – γεμάτα – χρόνια μετά το Μνημόνιο. Έχει αρχίσει, φανταστείτε, ήδη η αγωνία για το τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στις κυκλοφορίες των εφημερίδων που καταρρέουν με ραγδαίους ρυθμούς.

Με συσκέψεις επί συσκέψεων σε μεγάλα και μικρά «μαγαζιά» προσπαθούν να ανακαλύψουν το… νερό του Καματερού (μέσω προσφορών και νέων περιοδικών) για να αντιμετωπιστεί αυτό το χάος. Με λάθος διάγνωση φυσικά ο γιατρός χορηγεί πάντα λάθος θεραπεία.

Γιατί δεν αναρωτιούνται άραγε οι έχοντες το πεπόνι και το μαχαίρι στα media γιατί στις ΗΠΑ – με έγχρωμη τηλεόραση από το 1938 και φουλ sites από το 1990 – το χαρτί ξαναπαίρνει τα πάνω του;

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!