κρήτη-εργαστήριο-υδροπονικής-κάνναβ-728228
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.01.2020 | 12:04

Κρήτη: Εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης σε σπίτι στη Χερσόνησο

Άρτια οργανωμένο ήταν το εργαστήριο για την παραγωγή κάνναβης με την υδροπονική καλλιέργεια που είχε στήσει μέσα στην κατοικία του σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη ένας 35χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής με επιχείρηση των αστυνομικών του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού, βρέθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας ένα εργαστήριο πλήρως εξοπλισμένο με λαμπτήρες, αυτόματο σύστημα εξαερισμού και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου υγρασίας και θερμοκρασίας, στο οποίο ο δράστης καλλιεργούσε με τη μέθοδο της υδροπονίας 31 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου, ενώ κατασχέθηκαν 15,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εξειδικευμένα φυτοσκευάσματα για την πρόωρη ανάπτυξη των δενδρυλλίων και φυλλάδια με οδηγίες για την καλλιέργεια. Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που άσκησε δίωξη σε βάρος του για καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Σύλληψη 26χρονου στην Κω για ναρκωτικά 

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης στοιχείων για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στην Κω ένας 26χρονος Έλληνας στην κατοικία του οποίου κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102,4 γραμμαρίων έτοιμες για πώληση και ένας θρυμματιστής κάνναβης. Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.