κρήτη-ελικόπτερο-της-ελ-ασ-εντόπισε-τρ-512987
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.07.2018 | 13:23

Κρήτη: Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τρεις νέες χασισοφυτείες

Τρεις νέες φυτείες χασίς εντόπισε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Ρεθύμνου, όπως αναφέρει το cretapost.gr, που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο καλλιεργητές, ενώ αναζητούν και έναν τρίτο.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τρεις φυτείες ινδικής κάνναβης που καλλιεργούνταν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους 23 συνολικά χασισόδεντρα.

Οι ιδιοκτήτες των φυτειών, ένας 49χρονος Κρητικός που καλλιεργούσε 12 δενδρύλλια κι ένας 28χρονος αλλοδαπός που ήταν υπεύθυνος για τα 8 δενδρύλλια , συνελήφθησαν. Τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης βρίσκονταν σε στάδιο πλήρης ανάπτυξης ενώ το ύψος τους έφτανε και τα δύο μέτρα.

Χειροπέδες και στην αδερφή του 49χρονου

Μετά τη σύλληψη των δύο ιδιοκτητών, οι αρχές προχώρησαν σε κατ’ οίκον έρευνες.

Κατά την έρευνα στην οικία του 49χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 27,2 γραμμάρια χασίς ενώ συνέλαβαν και την 44χρονη αδερφή του για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.