Πελώνη: Τι είπε για τον πρώτο υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο

  • Απο Aftodioikisi News
  • 19 Μαΐου 2021 - 13:33
  • Comments Off
Ράδιο Αρβύλα: Κάνουν «ρόμπα» την Πελώνη -"Ποιος Κομφούκιος" (βίντεο)

Πελώνη: Τι είπε για τον πρώτο υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο

«Προφανώς αφορά επιχειρησιακούς λόγους. Αυτό είναι σαφές. Οι ΕΜΑΚ είναι ομάδες πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει δυνατότητα, όταν υπάρχει κίνδυνος, να λείψει ούτε ένας από την ομάδα. Οι ΕΜΑΚ, επίσης, συμμετέχουν και σε επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Μπορεί να χρειαστεί να βρεθούν ανά πάσα στιγμή κάπου και είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η συνέχεια μιας κρίσιμης υπηρεσίας  του Κράτους»

Με αυτό τον τρόπο απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο ερώτημα  (Σκάι) για τον πρώτο, επί της ουσίας υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο.

Είναι βέβαιο ότι το μοντέλο της ΕΜΑΚ θα αποτελέσει οδηγό για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο, μια συζήτηση που έχει ανοίξει για τα καλά.

Θα δίνεται, λοιπόν,  όπως όλα δείχνουν, «η δυνατότητα να μετατεθούν αλλού όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και να μεταφερθούν στη θέση τους άλλοι που έχουν εμβολιαστεί».

Γιατί δεν είναι μόνο οι ομάδες των ΕΜΑΚ μια κρίσιμη παράμετρος για την λειτουργία του κράτους.

Είναι και το υγειονομικό προσωπικό.

Είναι σχεδόν προεξοφλημένο ότι από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους υγειονομικούς, όπως έχει γίνει ήδη στην Ιταλία.

«Πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας», ίχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από εκεί και πέρα το δημόσιο δεν εξαντλείται μόνο στα ΕΜΑΚ και τα νοσοκομεία.

Εικόνα αποκλιμάκωσης αλλά όχι εφησυχασμός

Η κυρία Πελώνη σε ότι αφορά την πανδημία τόνισε ότι «υπάρχει μία εικόνα αποκλιμάκωσης τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και στις διασωληνώσεις. Αυτή, ωστόσο, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε»  και τόνισε ότι προς την κατεύθυνση αυτή «εντείναμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε διαρκώς» καθώς υπάρχει τάση χαλάρωσης.

Για το ενδεχόμενο τοπικών lockdowns είπε ότι «αν υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις, θα εξετάσουμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν. Σε ό,τι αφορά τους τουριστικούς προορισμούς, θα επαναλάβω ότι ο εμβολιασμός είναι το καλύτερο όπλο απέναντι στον ιό»

Για τους εμβολιασμούς στα νησιά τόνισε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 40 νησιά και βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλα 29»

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΜΑΚ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]