κοζάνη-αναβλήθηκε-η-δίκη-στο-εφετείο-τ-586482
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.02.2019 | 12:34

Κοζάνη: Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου

Αναβλήθηκε επ’αόριστον η εκδίκαση της Έφεσης της υπόθεσης της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα.

Κατά τη σημερινή προγραμματισμένη δίκη δεν παρουσιάστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων με αποτέλεσμα την αναβολή της εκδίκασης.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια, καθώς επίσης οι συγγενείς και οι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν.

Για την εκ νέου δίκη της υπόθεσης θα προσδιοριστεί ημερομηνία και θα σταλούν κλήσεις στους μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2016 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς είχαν κριθεί ως ένοχοι η μητέρα του Κωστή Πολύζου, Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός του, Χρήστος Ντιός για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου και τους είχε επιβληθεί ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο Κωστής Πολύζος, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας θα είναι και η Αγγελική Νικολούλη. Η έρευνα της ξεδίπλωσε το μπερδεμένο νήμα αυτής της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια τη σύγχρονη «Μήδεια» που συγκλόνισε το πανελλήνιο.