αναβλήθηκε-για-τον-ιανουάριο-η-δίκη-γι-387242
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.10.2018 | 12:42

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Την βίαιη προσαγωγή δυο μαρτύρων – εκ των οποίων ο ένας είναι βασικός προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος – διέταξε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση, αποφασίζοντας παράλληλα την αναβολή της δίκης για τις 16 Ιανουαρίου του 2019.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση για αναβολή βάση του άρθρου 352 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθώς απουσίαζε από τη διαδικασία βασικός μάρτυρας στην υπόθεση. Πρόκειται για κρατούμενο στις φυλακές και μάλιστα συγκρατούμενο κάποιων εκ των κατηγορουμένων για ηθική αυτουργία στην υπόθεση δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ωστόσο, έκανε γνωστό στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί να εμφανιστεί και να καταθέσει. Ωστόσο, η κατάθεσή του κρίθηκε απαραίτητη από την έδρα, κάτι που επισήμανε και η εισαγγελέας του δικαστηρίου τονίζοντας πως «υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν».

Μετά από όλα αυτά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανέβαλλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 16 Ιανουραρίου διατάσσοντας μάλιστα τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα – κρατούμενου αλλά και μιας ακόμη μάρτυρος που επίσης δεν εμφανίστηκε στο ακροατήριο.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλλει και στους δυο μάρτυρες πρόστιμο 120 ευρώ για λιπομαρτυρία.

Ακόμη, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν οι τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους ως ηθικούς αυτουργούς στην υπόθεση.

Πάντως, από την έδρα διευκρινίστηκε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων δεδομένου πως βρίσκονται στις φυλάκές και για άλλες υποθέσεις.