Κούγιας για Ριχάρδο: Δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης του Ριχάρδου Μυλωνά ο οποίος σχεδόν 24 ώρες μετά την διάταξη της προφυλάκισης πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος.

«Όπως θυμάστε από την πρώτη στιγμή είχα διατυπώσει τη νομική άποψη ότι δεν υπάρχουν αδικήματα στην υπόθεση αυτή: δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει νομιμοποίηση εσόδων. Δυστυχώς για τον εντολέα μου η διωκτική αρχή, δηλαδή η αστυνομία παραπλάνησε και τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, παραπλάνησε και τον εισαγγελέα που άσκησε τη δίωξη και για λίγες ώρες παραπλάνησε και την κυρία ανακρίτρια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης του Ριχάρδου Μυλωνά η ανακρίτρια «με προσωπικές γνωριμίες γιατί αν περιμενε όπως και η ίδια μου είπε την ΑΑΔΕ να απαντήσει αρμοδίως πιθανός να είχαμε παρά πολύ χρόνο και να έμεναν άδικα φυλακισμένοι άνθρωποι, ήρθε απάντηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι. Κατόπιν αυτού και σύμφωνα πάντα με νομικούς κύκλους το βασικό αδίκημα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας παραμένει στον αέρα, συμπαρασύροντας όμως και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Να σημειωθεί τέλος πως ο Ριχαρδος Μυλωνάς βρίσκεται κρατούμενος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ καθώς δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα η μεταγωγή του στις φυλακές του Ναυπλίου όπως αρχικά είχε διαταχθεί.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΥΓΙΑΣ, ΑΔΙΚΗΜΑ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ, ΧΡΥΣΟΥ, ΡΙΧΑΡΔΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!