πλημμύρισε-η-κυπριακή-βουλή-562761
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.12.2018 | 14:57

Πλημμύρισε η Κυπριακή Βουλή

Δριμεία κριτική από την Κυπριακή Βουλή κατά των κρατικών υπηρεσιών με αφορμή το γεγονός ότι το κτήριο του Κοινοβουλίου πλημμύρισε λόγω των τελευταίων βροχών. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής της Κύπρου, Λουκάς Φουρλάς, σε σχετική δήλωση είπε ότι η εικόνα που παρουσίαζε το πρωί το Κοινοβούλιο «δεν τιμά κανένα μας».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, εδώ και δυόμισι χρόνια, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής και ανάληψης των καθηκόντων του καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει για την ανάγκη ανέγερσης νέου κτηρίου του Κοινοβουλίου. Συνεχίζοντας ανέφερε πως παρόλες τις προσπάθειες και παρόλο που το συγκεκριμένο έργο έχει εγκριθεί και σχεδιαστεί εδώ και δεκαετίες σκοντάφτει πάνω σε διαδικασίες που κάθε άλλο παρά βοηθούν την υλοποίηση του.

Ακόμα και η επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου του Κοινοβουλίου δεν προχωρά αφού οι υπηρεσίες αυτού του κράτους, κάθε άλλο παρά βοηθούν, είπε ο κ. Φουρλάς, αναφέροντας περαιτέρω ότι αυτή η κατάσταση θα πρέπει να προβληματίσει. «Αν ο Πρόεδρος της Βουλής και αυτό το Κοινοβούλιο τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης δεν τολμώ να πιστέψω τι περνά ένας πολίτης που θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις υπηρεσίες», είπε ο Εκπρόσωπος της Κυπριακής Βουλής.

Τέλος ο κ. Φουρλάς έθεσε προς προβληματισμό το ενδεχόμενο να υπήρχε σήμερα στο Κοινοβούλιο επίσκεψη από ηγέτη ξένου κράτους.