κορωνοϊός-στους-55-οι-νεκροί-στην-ελλάδ-751517
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.04.2020 | 10:49

Κορωνοϊός: Στους 55 οι νεκροί στην Ελλάδα -Πέθανε 78χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Συνολικά 55 νεκρούς από τον κορονοϊό μετρά η Ελλάδα, καθώς το πρωί της Παρασκευής έχασε τη ζωή του ένας 78χρονος στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στην περιοχή της Πέλλας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή.

«Δυστυχώς έχουμε δεύτερο θάνατο από επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Πέλλα. Απεβίωσε o 66χρονος από το Μαυροβούνι. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο θύμα από κορωνοϊό στην περιοχή της Πέλλας, καθώς χθες αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούστανη.

Χθες το απόγευμα κατέληξε και μια 90χρονη γυναίκα από την Καστοριά η οποία ήταν το 53ο θύμα ενώ νωρίτερα είχε κάνει ενημέρωση για την κατάσταση με τα κρούσματα στην Ελλάδα ο κ. Τσιόδρας. 

52 νεκροί, 169 νέα κρούσματα

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι στους 52 έφτασαν σήμερα οι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από αυτούς οι 39 είναι άνδρες και οι 13 γυναίκες. 50 από αυτούς, το 96% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 72 έτη.

Παράλληλα στα 169  (27 +23 στη δομή προσφύγων και μεταναστών της Ριτσώνας +119 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»), έφτασαν σήμερα στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα 1.594, ενώ 91 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι. 16 είναι γυναίκες, ενώ, οι υπόλοιποι είναι άνδρες, με μέση ηλικία 65 ετών. Παράλληλα 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αν ακολουθούσαμε την πορεία της Ισπανίας θα είχαμε 2.265 νεκρούς μέχρι σήμερα: «Γι’ αυτό λέω: Μπορείτε να φανταστείτε, τι σημαντικό πράγμα είναι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα όπου αποδίδουν τα μέτρα»