κομοτηνή-οδηγείται-στον-εισαγγελέα-ο-64842
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2017 | 14:10

Κομοτηνή: Οδηγείται στον εισαγγελέα ο ανήλικος που βίασε και στραγγάλισε 6χρονο

Δυο λέξεις χαρακτηρίζουν την υπόθεση της Κομοτηνής. Μίσος και εκδίκηση. Γιατί αυτά είναι τα συναισθήματα που νιώθουν γονείς και συγγενείς για το 15χρονο κωφάλαλο παιδί που ομολόγησε πως σκότωσε τον 6χρονο Σεζάλ.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αλλά και οι δικαστές, ενώπιον των οποίων θα βρεθεί σήμερα ο 15χρονος φοβούνται πως το μίσος των συγγενών θα μετατραπεί σε άγρια βεντέτα. Ήδη η αδερφή του κατηγορούμενου έχει εξαφανιστεί τρομοκρατημένη τόσο από τις πράξεις που φαίνεται πως έκανε ο αδερφός της, όσο και από την εκδίκηση που θέλουν να πάρουν οι γονείς του 6χρονου θύματος, ακόμη και από την ίδια: «Θέλω να φάει ισόβια. Θα μαχαιρώσω τον φονιά του παιδιού μου, αν τον αφήσουν ελεύθερο» φωνάζει η μάνα του μικρού Σεζάλ, Καδριέ Αμέτ Ογλού.

Βίντεο με το ξέσπασμα της τραγικής μάνας του Μεχμεταλή Σεζάλ:

Ήδη χθες οι αστυνομικοί μετέφεραν δυο φορές τον 15χρονο ως την πόρτα του Εισαγγελέα, αλλά λόγω του ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που να μιλά την νοηματική ώστε να συνεννοηθούν, αποφασίστηκε να τον μεταφέρουν σήμερα.

Πίσω όμως από τις απειλές της οικογένειας του Σεζάλ πως θα αποδώσει εκείνη δικαιοσύνη αν αφεθεί ελεύθερος ο 15χρονος, σκοτώνοντάς τον, και πίσω από τον φρικτό θάνατο μετά βιασμού που υπέστη ο 6χρονος μουσουλμάνος Ρομά, κρύβεται και η τραγική ιστορία του θύτη.

Τα στόματα της μουσουλμανικής κοινότητας Αλάν Κογιού έχουν ανοίξει και αποκαλύπτουν τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί ο 15χρονος πριν ένα χρόνο, όπου είχε απαχθεί από αγνώστους που τον έδεσαν σε δέντρο και ικανοποίησαν στο κορμί του τις διεστραμμένες φαντασιώσεις τους, μην υπολογίζοντας το κόστος. Αποτέλεσμα ήταν ο 15χρονος να διαπράξει βιασμό σε παιδί με νοητική καθυστέρηση, ενώ πριν από λίγες ημέρες βίασε και σκότωσε τον 6χρονο Σεζάλ, όπως ομολόγησε στην Αστυνομία.

Οι λεπτομέρειες της αποτρόπαιης δολοφονίας σόκαραν ακόμη και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς, όταν ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του. Ο μικρός κωφάλαλος Σεζάλ Μεχμεταλή βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του 15χρονου, όπως αποκαλύπτει και η έκθεση του ιατροδικαστή Νίκου Κιφνίδη.

Ο δράστης βίασε παρά φύσιν το παιδί και στη συνέχεια το στραγγάλισε κρατώντας με το ένα του χέρι το στόμα του 6χρονου και με το άλλο πίεζε την καρωτίδα, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, που ολοκλήρωσε τη νεκροψία το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Κιφνίδης σημείωσε ότι υπήρξε άγρια σεξουαλική κακοποίηση που προηγήθηκε του θανάτου ενώ παρατηρήθηκαν εκδορές σε πρόσωπο και τραχηλική χώρα.

Δράστης και θύμα ζούσαν στον καταυλισμό του Αλάν Κογιού στο κέντρο της Κομοτηνής, μια συνοικία – γκέτο, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ροδόπης, όπου άνθρωποι και ποντίκια συνυπάρχουν. Mία παραγκούπολη η οποία απέχει μία ανάσα σχεδόν από το διοικητήριο της Κομοτηνής, όπου όμως οι άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού είναι Ρομά, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Ελάχιστα από τα παιδιά του Αλάν Κογιού πηγαίνουν στο σχολείο, ακόμη πιο λίγα έχουν κάνει ακόμη και τα βασικά εμβόλια. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του γκέτο με το μικροέγκλημα της καθημερινότητας να «φωλιάζει» στους λασπωμένους δρόμους του. Η διακίνηση ναρκωτικών είναι κοινό μυστικό.

Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση μικροπωλητές σε λαϊκές αγορές. Η βασική πηγή εισοδήματός τους είναι τα επιδόματα από την Πρόνοια. Όλα τα κατά καιρούς σχέδια και οι επίσημες εξαγγελίες για τη μεταφορά του Αλάν Κογιού έχουν μείνει έως τώρα στα χαρτιά.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν στην Κομοτηνή σε έναν οικισμό που συναντά κανείς μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.

Το θύμα:

6xronos Thima_aftodioikisi