καταγγελία-κάλυμνος-έκοψαν-το-νερό-σε-6-64840
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2017 | 14:18

Καταγγελία-Κάλυμνος: Έκοψαν το νερό σε 68χρονη γυναίκα με καρδιακά προβλήματα

Στην διακοπή της υδροδότησης στο σπίτι μιας 68χρονης γυναίκας στην Κάλυμνο, προχώρησαν εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης του νησιού, για οφειλή ύψους 1.600 ευρώ. Η γυναίκα σύμφωνα με την καταγγελία, αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά της, ζει μαζί με τα εγγόνια της και πριν λίγους μήνες έχασε τον σύζυγό της μετά από πολυετή μάχη με την επάρατο νόσο.

Σύμφωνα με την καταγγελία,  η γυναίκα όφειλε στη ΔΕΥΑΚ, το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 1.600. Στις αρχές του μήνα, πήγε να πληρώσει μέρος της οφειλής της, περίπου 90 ευρώ, κάτι το οποίο όπως υποστηρίζει, δεν της επέτρεψαν να κάνει καθώς θα έπρεπε πρώτα τις προσαυξήσεις και μετά το βασικό ποσό οφειλής.

Κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να γίνει, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την καταγγελία, εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ έκοψαν την παροχή νερού με σιδεροπρίονο!

Η γυναίκα που φροντίζει να εγγόνια της διαζευγμένη κόρης της, κάνει λόγο για “απαράδεκτη και σκληρή αντιμετώπιση” , ενώ υποστηρίζει πως δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες καθαριότητας.

Η καταγγελία έγινε από την 68χρονη και κοινοποιήθηκε στο εισαγγελέα της Κω.