κοινωνία-αποτέφρωσης-ζητά-νομοθετικ-60770
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.02.2017 | 15:06

Κοινωνία Αποτέφρωσης: Ζητά νομοθετική ρύθμιση για ίδρυση αποτεφρωτηρίων

Να δώσει με σχετική νομοθετική ρύθμιση τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας αποτεφρωτηρίων στη χώρα μας και σε ιδιώτες, ζητά η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης από τον Πάνο Σκουρλέτη, αφού όπως τονίζει χαρακτηριστικά «οι δήμαρχοι είναι απρόθυμοι και ανίκανοι να ανταποκριθούν».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι πολίτες μεταφέρονται στη Βουλγαρία για αποτέφρωση.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

 «Είναι απαράδεκτο τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και χιλιάδες άλλους Έλληνες συμπολίτες μας, να τους μεταφέρουμε μετά θάνατο σαν μετανάστες στη Βουλγαρία για αποτέφρωση, επειδή αυτή ήταν η τελευταία τους επιθυμία.

Είναι απαράδεκτη η ανικανότητα των Δημάρχων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να κατασκευάσουν ένα Αποτεφρωτήριο, τόσα χρόνια μετά την ύπαρξη του νόμου που επιτρέπει την αποτέφρωση των νεκρών στην Ελλάδα. Έχουμε χορτάσει από επικοινωνιακού χαρακτήρα υποσχέσεις και δηλώσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν συνοδεύονται από καμία σοβαρή και υλοποιήσιμη πρωτοβουλία.

Παρακαλούμε τον κ. Πάνο Σκουρλέτη, αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος επανειλημμένα έχει ενδιαφερθεί και υποστηρίξει τις προσπάθειές μας, να δώσει με σχετική νομοθετική ρύθμιση τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας αποτεφρωτηρίων στη χώρα μας και σε ιδιώτες, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, αφού οι δήμαρχοι είναι απρόθυμοι και ανίκανοι να ανταποκριθούν.

Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Αμυρά, βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ο οποίος κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την απουσία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στη χώρα μας και ζητά να πληροφορηθεί τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα αποτεφρωτήρια και για το κατά πόσο θα επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων. (Επισυνάπτουμε τη σχετική ερώτηση)

Και ένα ερώτημα: Για πόσο καιρό ακόμη οι συμπολίτες μας θα μεταφέρονται στη Βουλγαρία για αποτέφρωση και για πόσο καιρό ακόμη οι οικογένειες τους θα υφίστανται αυτή τη βασανιστική διαδικασία;»