Κλοπή θυρίδων στω Ψυχικό: Στη Γερμανία αναζητείται η πανάκριβη λεία - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Κλοπή θυρίδων στω Ψυχικό: Στη Γερμανία αναζητείται η πανάκριβη λεία

Ανατροπή φέρνουν στην υπόθεση με την κλοπή του θυσαυρού των θυρίδων στο Ψυχικό, καθώς νέα στοιχεία στρέφουν την προσοχή των αρχών στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Μάλιστα, εστάλη μέσω Europol αναλυτική λίστα με όλα τα κοσμήματα και τα ρολόγια που κλάπηκαν στις γερμανικές αρχές  προκειμένουν να κάνουν τη δική τους έρευνα.

Οι αρχές χώρισαν τα κλοπιμαία σε τρεις κατηγορίες: στα μετρητά περίπου 2 εκατομμύρια (ευρώ και δολάρια), στα ρολόγια και επώνυμα κοσμήματα που διαθέτουν serial numbers και μπορούν να εντοπιστούν και τέλος, στα οικογενειακά κειμήλια και σπάνια αντικείμενα. Αυτό λοιπόν που περιμένουν είναι τις απαντήσεις από τις υπηρεσίες του εξωτερικού και τις οδηγίες του ανακριτή για να συνθέσουν το μωσαϊκό των ερευνών και να φθάσουν στον θησαυρό των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά με τα εκατοντάδες επώνυμα κοσμήματα και ρολόγια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα πρόλαβε να τα σπρώξει στα δίκτυα των κλεπταποδόχων του εξωτερικού. Πρόσωπο κλειδί εκτιμάται πως είναι ένας κοσμηματοπώλης που γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια τον Γκουρούση έδωσε κατάθεση και προέκυψε ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, σε ότι έχει να κάνει με τα τρία Rolex που βρέθηκαν στο ένα από τα δύο καταστήματά του στο κέντρο της Αθήνας. Μπήκαν στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της ελβετικής εταιρείας βρέθηκαν καθαρά.

Η λίστα με όλα τα κλεμμένα των οποίων οι κάτοχοι φύλαγαν στις λεηλατημένες θυρίδες ανέρχεται σε εκατοντάδες σελίδες καθώς υπάρχουν φωτογραφίες αλλά και περιγραφές για όλα τα κοσμήματα και τα ρολόγια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η μία ιδιοκτήτρια κατέθεσε με φωτογραφίες και ακριβή στοιχεία 207 αντικείμενα που έκαναν φτερά, ενώ ανάμεσα στη λεία του Γκουρούση υπάρχουν δεκάδες πανάκριβα ρολόγια Rolex, Patek Philippe, Cartier, Franck Muller, ολόχρυσα περιδέραια, βραχιόλια, δαχτυλίδια με διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους, αλυσίδες των οίκων Bvlgari, Van Cleef & Arpels, Λαλαούνη, μασούρια με χρυσές λίρες, συλλεκτικά αντικείμενα και οικογενειακά κειμήλια.

Όπως αναφέρει μία εκ των τεσσάρων γυναικών στη λίστα που έδωσε με τα κοσμήματά της στους αστυνομικούς: «Η μητέρα μου, προτού φύγει από τη ζωή, μου είχε χαρίσει όλα τα κοσμήματα που περιέχονταν στη θυρίδα. Με προφορική εντολή και την ενυπόγραφη σημείωση, όμως, να χαρίσω και η ίδια με τη σειρά μου τις πέντε διαφορετικές θήκες με το περιεχόμενό τους στα παιδιά μου και τα ανίψια μου, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, νυμφευτούν και εφόσον έχουν προκόψει στη ζωή τους, παραδίδοντάς τους μάλιστα και το αντίστοιχο χειρόγραφο σημείωμα που απευθυνόταν ατομικά προς το κάθε παιδί. Ετσι, σε καθεμία από τις ανωτέρω δερμάτινες θήκες υπήρχαν διαφορετικά χρωματιστά διαφανή πουγκιά, τα οποία ήταν με ονοματισμένα αντικείμενα-κοσμήματα προς τα παιδιά μου και τα ανίψια μου».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!