Γιατί η Γερμανία δεν μπορεί να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζει η χώρας μας καθώς οι πυρκαγιές καίουν ανεξέλεγκτες σε τουλάχιστον 4 νομούς. Πολλές είναι οι χώρες που έχουν ανταποκριθεί θετικά, αποστέλλοντας βοήθεια στη χώρα μας, ενισχύοντας τις δικές μας επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Όπως ανακοινώθηκε, στο ελληνικό αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Κύπρος. Ανάμεσά τους ωστόσο, δεν ήταν δυνάμεις από τη Γερμανία.

Σε συνέντευξή του λοιπόν, στη DW ο Καρλ-Χάιντς Μπάνζε, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικής Πυροσβεστικής εξηγεί ότι αυτή την χρονική περίοδο η πυροσβεστική δεν έχει τη δυνατότητα και το δυναμικό να προσφέρει βοήθεια σε άλλες χώρες λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών. «Ειδάλλως ισχύει ότι βοηθάμε κάθε χώρα», τονίζει ο Μπάνζε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ, ΦΩΤΙΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]