κινητοποίηση-για-τα-αρχαία-στο-σταθμό-907197
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.05.2021 | 13:32

Κινητοποίηση για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου – «Δήμαρχε καταστρέφεις την πόλη» (φωτο)

Με πλακάτ που γράφουν «Δήμαρχε καταστρέφεις την ίδια σου την πόλη» και με τα συνθήματα «Αμετανόητοι» και «Αμετακίνητα», πολίτες που τάσσονται κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου, πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Φορώντας συμβολικά μαύρα ρούχα κάνουν λόγο για έγκλημα, ζητούν να παραμείνουν τα αρχαία στη θέση τους και αφήνουν σαφείς αιχμές για τη διοίκηση Ζέρβα καθώς και για την κυβέρνηση.

«Η απόσπαση των αρχαίων με μια μόνο λέξη σημαίνει καταστροφή. Η πόλη σαφώς θα χάσει ένα μνημείο το οποίο είναι μοναδικό, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, για όλο τον βυζαντινό κόσμο. Δεν υπάρχει ούτε στην Κωνσταντινούπολη, ούτε πουθενά αλλού. Η πόλη θα χάσει από ποιότητα, θα χάσει έσοδα, πολύ περισσότερο από αυτά που υποτίθεται θα εξοικονομηθούν», αναφέρει η γραμματέας της κίνησης πολιτών Θεσσαλονίκης, Νανά Δρίζη.

Και προσθέτει: «Αυτή είναι η πρώτη συμβολική διαμαρτυρία που γίνεται μετά τη διαρροή, γιατί φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση οπότε ξεκινάμε με μια σιωπηρή διαμαρτυρία συμβολικά γιατί ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης της πόλης, παρότι από πολύ καιρό έχει πάρει θέση. Παρόλα αυτά όλα τα νέα στοιχεία και οι πληροφορίες καταδεικνύουν ότι οι αρχαιότητες πρέπει να μείνουν. Το έχει πει και ο ίδιος ο μηχανικός ότι η λύση παραμονής κατά χώραν είναι εφικτή. Επομένως αυτό που θέλουμε να πούμε στον δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους ότι πρέπει να αλλάξουν την απόφαση, έτσι όπως έχει διαρρεύσει από το ΣτΕ, είναι σχεδόν μισή μισή.

Είναι φανερό ότι μισοί τουλάχιστον από τους δικαστές έχουν νομιμοποιήσει τη δική μας θέση».

Μάλιστα στο σημείο βρέθηκε και τομεάρχης Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, για να συμπαρασταθεί στους πολίτες που πραγματοποιούν διαμαρτυρία.

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr από τη διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο:

πηγή: thesstoday.gr