κινέζοι-γιατί-δεν-θα-έρθουν-και-φέτος-σ-201758
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.04.2021 | 14:41

Κινέζοι: Γιατί δεν θα έρθουν και φέτος στην Ελλάδα

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αναμένεται να στερηθεί ο ελληνικός τουρισμός επισκέπτες από την Κίνα.

Κι αυτό γιατί μπορεί το 2019 να επισκέφθηκαν τη χώρα μας 140.000 Κινέζοι και οι τότε προβλέψεις να έλεγαν ότι πολύ γρήγορα ο αριθμός τους θα ξεπερνούσε τις 500.000, αλλά δυστυχώς όλοι λογάριαζαν χωρίς τον…κορωνοϊό.

Σε μία χώρα όπου για παράδειγμα στο Πεκίνο ανακοινώνονται το πολύ 20 κρούσματα ημερησίως, είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο να γυρίσουν οι Κινέζοι από διακοπές και να ξαναδιασπείρουν τον ιό.

Η απάντηση στο ερώτημα του πότε θα ξαναταξιδέψουν για λόγους τουριστικούς οι Κινέζοι είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν προβλέψεις ότι αυτό μπορεί να μην συμβεί ούτε το καλοκαίρι του ‘22. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα είναι η πανδημία την εποχή εκείνη διεθνώς.

Περιμένουν να δουν και αυτοί πώς θα είναι ο υπόλοιπος κόσμος. Δεν πρόκειται η Κίνα να αφήσει κόσμο να φύγει με τον κίνδυνο όταν γυρίσουν πίσω να τους φέρουν κρούσματα. Γιατί αν αρχίσει η πανδημία να εξαπλώνεται θα ‘ναι μεγάλη καταστροφή για την Κίνα. Το άνοιγμα των συνόρων θα γίνει μόνο όταν τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο και όταν οι κινεζικές αρχές αισθανθούν ότι μπορούν να την ελέγξουν.

Σταμάτησε ανεπίσημα η έκδοση διαβατηρίων

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ότι ανεπίσημα έχει σταματήσει η έκδοση διαβατηρίων για τουριστικούς λόγους αν και δεν υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει.

Οι κινεζικές αρχές εκδίδουν διαβατήρια μόνο σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν για επιχειρηματικούς ή κυβερνητικούς λόγους. Αυστηρή πολιτική συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι κινεζικές αρχές και σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς την χώρα της Άπω Ανατολής.

Αρχικά όταν ξέσπασε η πανδημία είχαν απαγορευτεί οι πτήσεις από το εξωτερικό. Το τελευταίο διάστημα αν και άνοιξαν, ισχύουν αυστηροί περιορισμοί με αποτέλεσμα οι περισσότερες χώρες να μην έχουν πτήσεις για Κίνα. Την ίδια ώρα έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις transit και επιτρέπονται μόνο οι απευθείας πτήσεις. Επόμενο ορόσημο για τους Κινέζους είναι η επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων του ‘22 και κατά πόσο θα μπορέσουν να δεχτούν εκείνη την περίοδο και οι ίδιοι τουρίστες.