κάτοικοι-απηύδησαν-με-πατούλη-μητσοτ-985758
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.01.2022 | 17:34

Κάτοικοι απηύδησαν με Πατούλη-Μητσοτάκη-Δήμαρχο και μίσθωσαν μπουλντόζα να καθαρίσει το δρόμο

Απροσπέλαστοι είναι ακόμη πολλοί δρόμοι σε γειτονιές της Αττικής. Στην Πεντέλη κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να συγκεντρώσουν χρήματα για να μισθώσουν μπουλντόζα να καθαρίσει το δρόμο τους, ενδεικτικό της απόγνωσης στην οποία βρίσκονται. Όπως είναι επόμενο, καταγγέλλουν τις δημοτικές αρχές για ολιγωρία.

Ο κ. Ηλίας, κάτοικος Πεντέλης, ο οποίος καταγγέλλει στο Mega ότι μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους.

«Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», είπε ο κ. Ηλίας.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλειστά παραμένουν τοπικά δημοτικά οδικά δίκτυα προκαλώντας δυσκολίες και προβλήματα στις μετακινήσεις. Κάτοικοι στον περιφερειακό του Καρέα αδυνατούν να προσεγγίσουν πεζοδρόμια, στάσεις λεωφορείων και καταστήματα. Απροσπέλαστοι είναι οι κάθετοι δρόμοι στο Χαλάνδρι, με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και κατοίκους να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να βγουν από τα σπίτια τους. Στη Δουκίσσης Πλακεντίας ο κόσμος περιμένει τα λεωφορεία στη μέση του δρόμου για πάνω από μία ώρα.

“Εάν δεν υπήρχε τοπική αυτοδιοίκηση θα είχαν καταρρεύσει όλα. Οι δήμοι κάνουν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, κάνουν και την Πολιτική Προστασία” τόνισε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.