κατερίνη-σπείρα-διακινούσε-ηρωίνη-κα-466331
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.04.2018 | 13:36

Κατερίνη: Σπείρα διακινούσε ηρωίνη και λαθραία τσιγάρα

Πολύπλευρες δραστηριότητες είχε αναπτύξει ένα πολυμελές κύκλωμα Ελλήνων που δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, για να εξασφαλίζουν παράνομο κέρδος τόσο από την διακίνηση ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών, όσο και από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψη των δραστών από τους οποίους έπεσαν στα χέρια τους πέντε άνδρες ηλικίας 63, 36, 30, 28 και 27 χρόνων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του κυκλώματος άλλοι τρεις ηλικίας 52, 30 και 29 χρόνων που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Κατά την διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των δραστών, ο… δανεικός από την Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών σκύλος ανιχνευτής ξετρύπωσε ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 7,8 γραμμαρίων, 26 ναρκωτικά χάπια, ένα φιαλίδιο με μεθαδόνη σε υγρή μορφή, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, αλλά και 2.310 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων που σκόπευαν να «ρίξουν» στην αγορά. Ακόμη, στην κατοχή τους και τα σπίτια τους κατασχέθηκαν ένα στιλέτο και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, 60 ευρώ και επτά κινητά. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 41 άτομα ηλικίας 19 ως 51 χρόνων που προμηθεύτηκαν ηρωίνης από τα μέλη της συμμορίας.