κέρκυρα-ελληνοαλβανική-σπείρα-διακι-323665
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.03.2018 | 11:10

Κέρκυρα: Ελληνοαλβανική σπείρα διακινούσε ηρωίνη

Με μια αστραπιαία επιχείρηση που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της νότιας Κέρκυρας, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έβαλαν τέλος στη δράση ενός πολυμελούς κυκλώματος Ελλήνων και Αλβανών που διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ηρωίνης στο νησί.

Αρχηγός του ήταν ένας 28χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με δυο ομοεθνείς του ηλικίας 21 και 51 χρόνων, οι οποίοι αποτελούσαν τον οργανωτικό πυρήνα και αναλάμβαναν τη μεταφορά και την αποθήκευση των ναρκωτικών, καθώς και δυο Έλληνες ηλικίας 38 και 57 χρόνων που είχαν ρόλους διακινητών. Μαζί τους «έσπρωχναν» το παράνομο εμπόρευμα τρεις Έλληνες 33, 28 και 47 χρόνων που δεν συνελήφθησαν και αναζητούνται όπως και πέντε Αλβανοί, ένας που δεν έχει ταυτοποιηθεί και τέσσερις ηλικίας 31, 31, 26 και 19 χρόνων.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, που κράτησαν δυο 24ωρα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 805 γραμμάρια ηρωίνης, 3.520 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα μοτοποδήλατο και έξι κινητά. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, που βαρύνουν και τα οκτώ αναζητούμενα μέλη της σπείρας.