κατάληψη-μαθητών-σε-λύκειο-για-καθηγή-594414
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.02.2019 | 14:12

Κατάληψη μαθητών σε Λύκειο για καθηγήτρια που βάζει χαμηλούς βαθμούς (βίντεο)

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη μαθητική κοινότητα του 2ου Γενικού Λυκείου Λαμίας μια καθηγήτρια, η οποία στα δυο μαθήματα που κάνει, έχει «πετσοκόψει» όλα τα παιδιά, όπως τα ίδια καταγγέλλουν.

Οι μαθητές κάνουν λόγο για μεγάλο πρόβλημα, ειδικά για όσους φοιτούν στη Γ’ Λυκείου, καθώς προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Κατά τη γνώμη τους, όπως επισημαίνουν, η συγκεκριμένη καθηγήτρια δεν κάνει σωστή αξιολόγηση.

«Δεν είναι για πλάκα όλο αυτό. Προφανώς και δεν θα κλείναμε το σχολείο για να χάσουμε ώρες από τα μαθήματα, τα φροντιστήρια, από το διάβασμά μας, τον ύπνο μας…», ανέφερε στην κάμερα του lamiareport.gr ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου.

«Ακόμη και μαθητές άριστοι έχουν βαθμό κάτω από τη βάση και σε μάθημα γενικής παιδείας μονόωρο και σε μάθημα κατεύθυνσης. Μαθητές που γενικά έχουν από 18 μέχρι 20, στο συγκεκριμένο μάθημα γενικής κατεύθυνσης, έχουν βαθμό 9», τόνισε στη συνέχεια.

Τα παιδιά έχουν προσπαθήσει να προσεγγίσουν τους αρμόδιους, χωρίς ωστόσο -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να έχει δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημά τους, όπως αναφέρθηκε.

Σήμερα, με απόφαση του 15μελους, οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, τονίζοντας ότι πρέπει να ασχοληθούν οι υπεύθυνοι και να δώσουν κάποια λύση, γιατί έρχονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και βρίσκονται σε δεινή θέση.