καλαμάτα-σήμερα-η-δίκη-των-επτά-για-τον-467146
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.05.2019 | 11:15

Καλαμάτα: Σήμερα η δίκη των επτά για τον θάνατο του εικονολήπτη

Σήμερα, Παρασκευή (3/5), στη μία το μεσημέρι, πρόκειται να διεξαχθεί η δίκη για τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στο σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα οδηγηθούν τα επτά μέλη του μπουλουκιού που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τον σαϊτοπόλεμο.

Ένας εξ αυτών είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο.

Εις βάρος του, καθώς και σε βάρος ενός 62χρονου -«καπετάνιου» του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη- ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tharrosnews.gr, ο δημοτικός σύμβουλος μετά το περιστατικό είχε δηλώσει στους αστυνομικούς πως είναι ο υπεύθυνος από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας για την τέλεση της εκδήλωσης του σαϊτοπόλεμου.

Βέβαια, μετά την άρση της κράτησής τους την Τρίτη (30/4) ο κ. Μπασακίδης είχε δηλώσει πως δεν έχει καμία ευθύνη και συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά το σαϊτοπόλεμο, στάση που δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς Δήμου Καλαμάτας.

Για τον 62χρονο αρχηγό του μπουλουκιού αναφέρεται ότι είχε στο ταγάρι του αυτοσχέδιες σαΐτες, οι οποίες ανεφλέγησαν. Έβγαλε το ταγάρι που είχε χιαστί στο σώμα του, το πέταξε στο έδαφος και το πάτησε, προκειμένου να τις συγκρατήσει. Ωστόσο, μια σαΐτα εκτοξεύθηκε και έπληξε θανάσιμα τον Κώστα Θεοδωρακάκη.

Σημειώνεται ότι, όπως μεταδίδει το eleftheriaonline.gr, ο 62χρονος «καπετάνιος» του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη δήλωσε ότι «εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω». Συγκεκριμένα, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αντώνη Κατσά, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο ενός συνανθρώπου μου με αυτό τον τραγικό τρόπο και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Επειδή την ζωή την πέρασα μέσα στα γιαπιά σαν οικοδόμος με σκληρή δουλειά και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έμαθα να σέβομαι την ζωή και την οικογένεια του κάθε ανθρώπου και με ντομπροσύνη να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.

Ετσι τώρα ως “καπετάνιος” του μπουλουκιού που μετείχε στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».

Δήμαρχος Καλαμάτας: Σαϊτοπόλεμος τέλος

Στο μεταξύ, στροφή 180 μοιρών έκανε χθες, Πέμπτη, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σχετικά με το μέλλον του σαϊτοπόλεμου.

Ο κ. Νίκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel,ανακοίνωσε το τέλος του εθίμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι μετά το θάνατο του εικονολήπτη: «Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση».

Μάλιστα, δήλωσε ότι δεν του αρέσουν τέτοιου είδους έθιμα, παρά το γεγονός ότι όπως αποκαλύφθηκε, αυτός ήταν που υπέγραψε την επιχορήγηση ύψους 12.000 ευρώ προς τους σαϊτομάχους για την εν λόγω εκδήλωση.