Κακοκαιρία: Στο έλεος των καιρικών συνθηκών τα νησιά – Αποκλεισμένη η Κάσος

Στο έλεος των καιρικών συνθηκών βρίσκονται τα νησιά μας και ειδικά εκείνα που βρίσκονται στη λεγόμενη άγονη γραμμή. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Κάσου όπου δεν «έπιασε» σ το λιμάνι του το ε/γ-/ο/γ Πρέβελης. Το θέμα είναι ότι εκτός από την τροφοδοσία του νησιού, το πλοίο μετέφερε και τη σορό ενός Κασιώτη ο οποίος είχε ως τελευταία επιθυμία να ταφεί στον τόπο του.

Συγγενείς, αναστατωμένοι, ενημέρωσαν τον Λιμενικό Σταθμό. Οι Λιμενικοί επικοινώνησαν μέσω VHF υπήρξε με τον πλοίαρχο του επιβατηγού πλοίου προκειμένου να διευκρινιστεί αν μπορούσε να προσεγγίσει αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες η ένταση του ανέμου φαινόταν να έχει μειωθεί κατά τόπους . Όμως ο πλοίαρχος ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούσε να μπει λόγω καιρού» και άλλαξε ρότα προς την Κάρπαθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι επικοινώνησαν και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος προσπάθησε να βρει λύση μέσω πλοίου που κάνει τοπικά δρομολόγια.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΗΣΙΑ, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΚΑΣΟΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!