τσιτσιπάς-δεν-είχα-καμία-βοήθεια-από-520597
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.01.2019 | 17:06

Τσιτσιπάς: «Δεν είχα καμία βοήθεια από την ελληνική ομοσπονδία»

Ο Τσιτσιπάς μοιράστηκε αρκετές προσωπικές λεπτομέρειες, ενώ σημείωσε πως η ελληνική ομοσπονδία δεν τον βοήθησε στην αρχή της καριέρας του όπου όλα ήταν δύσκολα. Μίλησε για τους γονείς του και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και αποκάλυψε την ευχή που κάνει στα γενέθλια του. Μια ευχή που πριν το τουρνουά της Μελβούρνης αν την άκουγε κάποιος μπορεί να τον έλεγε τρελό, αλλά τώρα ακούγεται διαφορετικά.

Οι ατάκες του Τσιτσιπά:

Πως περιγράφει τον εαυτό του: «Ταπεινός, χαρούμενος και ευγενικός».

Για το τένις στην Ελλάδα: «Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα, μία χώρα που δεν έχει παράδοση και ελίτ αθλητές στο τένις. Προφανώς θέλω να γράψω ιστορία και να κάνω το τένις τοπ άθλημα στην πατρίδα μου».

Το ξεκίνημα του: «Στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Δεν είχα καμία βοήθεια από την ομοσπονδία. Έπρεπε να ταξιδεύω με δικά μου έξοδα, να έχω τους δικούς μου προπονητές. Δεν ήταν καθόλου εύκολο και δυσκολευόμουν με αυτήν την κατάσταση. Τώρα όμως είμαι σε μια περίοδο της ζωής μου που τα πράγματα έχουν αλλάξει και δε χρειάζομαι καμία ομοσπονδία να με στηρίζει. Έχω την ακαδημία τένις του Μουράτογλου που με στηρίζει πολύ».

Για τους γονείς του: «Η μητέρα μου έχει τη δική της νοοτροπία και κουλτούρα την οποία μου πέρασε. Ο πατέρας μου με έκανε πιο σοφό. Μου έδωσε γνώση για να γίνω πιο δυνατός πνευματικά και να κάνω πιο σωστά τα πράγματα. Αυτοί οι δύο άνθρωποι με τις διαφορετικές κουλτούρες με βοήθησαν πολύ να μεγαλώσω με ισορροπία».

Σχετικά με τα ταξίδια: «Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω και το τένις μου το επιτρέπει αν και υπάρχουν μέρη που δεν έχουν τουρνουά και θέλω να τα επισκευτώ. Ελπίζω να το κάνω κάποια μέρα στις διακοπές μου».

Για το περίφημο κανάλι του στο youtube: «Δημιουργώ μόνος μου τα βίντεο και ασχολούμαι πολύ με τις καμέρες αυτήν την περίοδο. Προσπαθώ να βρω την τέλεια κάμερα που θα ταιριάξει με το ταξιδιωτικό μου vlog. Μου αρέσει πολύ και η φωτογραφία. Λατρεύω τη δημιουργία».

Τί εύχεται κάθε χρόνο στα γενέθλια του: «Η ευχή που κάνω στα γενέθλια μου, αν και είναι μυστική θα την πω. Είναι να κερδίσω ένα γκραν σλαμ»