κακοκαιρία-αθηνά-ποιες-περιοχές-θα-948253
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.10.2021 | 08:47

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες -Δείτε live την πορεία της

Αλλάζει τρομακτικά το σκηνικό του καιρού, με την κακοκαιρία που ονομάστηκε «Αθηνά» να βρίσκεται ήδη στα δυτικά της χώρας μας. Μετά τα μεσάνυχτα, έντονη βροχή και ισχυροί άνεμοι έπληξαν την Κέρκυρα.

Μήνυμα με το οποίο προειδοποιούνται οι κάτοικοι σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά για ακραία καιρικά φαινόμενα στάλθηκε μέσω του 112, σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ  και των προβλέψεων των μετεωρολόγων για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προειδοποίησε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τη βορειοδυτική Ελλάδα και σταδιακά τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα δυτικά, η ένταση των οποίων θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Παράλληλα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε οδηγίες που εξέδωσε καλεί τους πολίτες των περιοχών όπου θα πλήξει η κακοκαιρία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας εδώ