σάκης-αρναούτογλου-κακοκαιρία-κόβετ-749658
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.10.2021 | 18:42

Σάκης Αρναούτογλου-Κακοκαιρία: Κόβεται στα δυο η χώρα

Σταδιακή επιδείνωση, και μάλιστα κατά τόπους αρκετά σοβαρή, από τις βραδινές, νυχτερινές ώρες της Τετάρτης (6/10) προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, κυρίως στα δυτικο-κεντρο-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, προβλέπει, σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, ο Σάκης Αρναούτογλου.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, κυρίως στη δυτική νησιωτική χώρα και όχι μόνο. Οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες και δυνητικά επικίνδυνες, επισημαίνει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης και προσθέτει:

Αναλυτικά:

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στα Επτάνησα και κυρίως όσο πιο βόρεια στο Ιόνιο, τόσο πιο έντονο χαρακτήρα θα έχουν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Όσο πιο βορειοδυτικά, τόσο πιο έντονα θα είναι αυτά τα φαινόμενα, δυνητικά επικίνδυνα, διότι θα συνοδεύονται από πολύ δυνατούς, σφοδρούς κατά διαστήματα νότιους ανέμους και από χαλαζοπτώσεις.

Ειδικά στα Επτάνησα θέλει μεγάλη προσοχή, για παράδειγμα δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και προσέχουμε και ως πεζοί, συμβουλεύει ο κ. Αρναούτογλου. Οι άνεμοι θα ανέλθουν στα 11 μποφόρ και η ταχύτητά τους θα ανέλθει στα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα!

Βορειοδυτικά της Πελοποννήσου και από τα πολύ-πολύ βορειοδυτικά τμήματα της Στερεάς, μέχρι και την ανατολική Θεσσαλία, σύννεφα μπορεί να δώσουν κάποια τοπικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης, ο καιρός θα παραμείνει άστατος σε όλη τη δυτική Ελλάδα. Και πάλι, όσο πιο βορειοδυτικά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αστάθεια, με κατά τόπους έντονες μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Αυτά τα φαινόμενα θα κινηθούν μέχρι αργά το απόγευμα, επηρεάζοντας και άλλες περιοχές της βόρειας Στερεάς, κυρίως όμως της Πελοποννήσου, εκτός των ανατολικών τμημάτων της. Ούτε η Αττικοβοιωτία και η Εύβοια θα έχουν κάποια φαινόμενα, όπως και τα ανατολικότερα και νοτιότερα τμήματα της χώρας. Στην ανατολική Μακεδονία, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές της, αναμένεται να βρέξει τοπικά.

Και τις βραδινές, νυχτερινές ώρες, η αστάθεια θα διατηρηθεί. Μάλιστα, εκτός από τα δυτικά, αυτήν τη φορά θα πιάσει και σχεδόν ολόκληρη την Πελοπόννησο. Επίσης, αυτήν το φορά βροχές με τη μορφή μπόρας θα πέσουν και στην Αττικοβοιωτία. Μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχει στα υπόλοιπα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Ως αργά το βράδυ, αυτά τα φαινόμενα θα φτάσουν να επηρεάζουν και την ανατολική Μακεδονία.

Προς τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οι βροχές στην Αττικοβοιωτία θα δυναμώσουν και γενοκότερα ο καιρός θα παραμείνει αρκετά άστατος, κυρίως στα βορειοδυτικά και στα βόρεια τμήματα της χώρας μας, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.