ιωάννινα-τέσσερα-παιδιά-με-κορωνοϊό-σ-961885
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2021 | 13:20

Ιωάννινα: Τέσσερα παιδιά με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Στα όρια του βρίσκεται το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στα Ιωάννινα. Τέσσερα παιδιά, προσχολικής ηλικίας, νοσηλεύονται στην Μονάδα Covid της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ευτυχώς με ελαφρά συμπτώματα, ενώ ένα ήδη πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Πιο συγκεκριμένα, στο ίδιο Νοσοκομείο, σε πληρότητα της τάξης του 60% έφτασαν οι τρεις μονάδες Λοιμωδών με 36 ασθενείς, ενώ 11 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας covid. Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων νοσηλεύονται 20 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών με 3-4 περιστατικά ακόμα να περιμένουν ιατρική εκτίμηση. Η δυναμικότητα του Νοσοκομείου φτάνει μέχρι τις 24 νοσηλείες.

Στα οριά τους τα νοσοκομεία στα Γιάννενα

Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Ηπείρου αυξάνουν και η πίεση στο ΕΣΥ γίνεται  μεγαλύτερη με τους Καθηγητές Παθολογίας, Χαράλαμπο Μηλιώνη και Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνο Κωστίκα, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να απευθύνουν σε δηλώσεις τους έκκληση για εμβολιασμό, τονίζοντας, ότι σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, η θνητότητα σε αυτό το κύμα αγγίζει το 80%, έναντι 50%, καθώς οι ασθενείς παρουσιάζουν ραγδαία επιδείνωση και πολυοργανική ανεπάρκεια και όταν φτάνουν στις ΜΕΘ είναι δύσκολη η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η covid-19.

Το ΕΣΥ και στα Γιάννινα, όπως είπαν οι δύο καθηγητές είναι στα όριά του.“Από την ανησυχία περάσαμε στην αγωνία καθώς ο αριθμός κρουσμάτων είναι αυξημένος, η διασπορά μεγάλη και πολλές οι νοσηλείες. Οι δομές ασφυκτιούν», ανέφερε ο Χαράλαμπος Μηλιώνης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

“Είμαστε σε πιο κρίσιμο σημείο από κει που βρισκόμασταν πέρυσι την ίδια ακριβώς εποχή”, σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κωστίκας.