ηλεία-βρέθηκαν-όπλα-σε-χώρο-που-ανήκει-871862
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.06.2021 | 23:16

Ηλεία: Βρέθηκαν όπλα σε χώρο που ανήκει σε συγγενή κατηγορούμενου για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο

Το θρίλερ που ξεκίνησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με τα δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν στον Πύργο μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αφού νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας και σοκάρουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PatrisNews, εκτός από τα καλάσνικοφ, στην αποθήκη που βρίσκεται σε αγροικία περιοχής που ανήκει στον Δήμο Πύργου και έγινε η έρευνα των Αρχών, βρέθηκαν κάλυκες, φυσίγγια και μία μηχανή, γεγονός που οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα, πως οι δράστες πιθανότατα ετοίμαζαν νέο χτύπημα χωρίς ωστόσο ακόμα να μπορούν να πουν με βεβαιότητα, αν αυτό θα γινόταν εντός Νομού ή στη Ζάκυνθο.

Λίγες μέρες νωρίτερα πάντως, σε κεντρικό σημείο του χωριού, οι Αρχές είχαν εντοπίσει και ένα ακόμα αυτοκίνητο και αυτό που εξετάζεται είναι ο λόγος ύπαρξης του εκεί, αν δηλαδή θα χρησιμοποιούταν ως μέσο διαφυγής ή ως μέσο εκτέλεσης ενός ακόμα «συμβολαίου».

Η Ασφάλεια Πύργου αξιοποιώντας πληροφορίες αλλά και τα στοιχεία της δικής της έρευνας έκανε έφοδο στην αποθήκη που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο κατηγορούμενου για την υπόθεση του συμβολαίου θανάτου της Ζακύνθου.

Την υπόθεση, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής και χθες το μεσημέρι στο σημείο που βρέθηκαν τα προαναφερθέντα είδη οπλισμού αλλά και τα κλεμμένα – από την Αθήνα – οχήματα μετέβησαν κλιμάκια από την Αθήνα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης και η Ασφάλεια Πύργου.

Τα όπλα που βρέθηκαν ήδη έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αυτό που ερευνάται πλέον είναι αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή αν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τον επόμενο «στόχο», ο οποίος απετράπη μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.