η-νατάσσα-μποφίλιου-το-λονδίνο-και-τα-β-1102346
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.12.2022 | 08:21

Η Νατάσσα Μποφίλιου, το Λονδίνο και τα βιαστικά τρολ

Πρωτοφανείς και αδικαιολόγητες αντιδράσεις προκάλεσαν τα τελευταία 24ωρα οι αναρτήσεις της Νατάσσας Μποφίλιου στο Instagram, στις οποίες ποζάρει στους δρόμους του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας μαζί με την ομάδα του ελληνικού brand μόδας Nidodileda και φωτογραφήθηκε φορώντας τα ρούχα που έχουν λανσάρει για τη φετινή τους χειμερινή συλλογή με το όνομα IN MEDIAS RES. Σε πολλά από τα καρέ, που τραβήχτηκαν από τον επαγγελματία φωτογράφο Antoni Agrido, ποζάρει με την Creative Director της εταιρείας Αντωνία Μητρούδη και με την αδελφή της Νέλλη Μποφίλιου.

Η φωτογράφιση αυτή “άναψε” τα αίματα εκατοντάδων χρηστών των social media που έσπευσαν να της επιτεθούν και να την καταδικάσουν, αποκαλώντας την “υποκρίτρια” και “αριστερή με δεξιές τσέπες” που “πολεμά τον καπιταλισμό από τα χαρακώματα του Λονδίνου”. Ο λόγος; Το γεγονός πως η Νατάσσα Μποφίλιου έχει εκφράσει τις αριστερές της απόψεις, αλλά και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές της πεποιθήσεις.

Να γνωρίζουμε προτού μιλήσουμε

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, καθώς όσοι επιδόθηκαν στη χυδαία επίθεση και το ακραίο κράξιμο εναντίον της Νατάσσας Μποφίλιου, φαίνεται πως είτε έχουν άγνοια για την προσωπικότητά της και τη δουλειά της είτε πως θέλουν κάπου να ξεσπάσουν τα νεύρα τους είτε πως επιθυμούν να ανάγουν την φωτογράφιση της Μποφίλιου σε πολιτική αντιπαράθεση, μιας και τα περισσότερα σχόλια ταιριάζουν με το “γαλάζιο” αφήγημα περί διαφοράς δεξιών και αριστερών, ενώ αρκετά προέρχονται από “τρολ” λογαριασμούς.

Όσοι γνωρίζουμε τη Νατάσσα Μποφίλιου, ξέρουμε πως συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την εταιρεία Nidodileda, καθώς και ότι η εταιρεία σχεδιάζει τα ρούχα για τις συναυλίες της, ενώ η συνεργασία της τραγουδίστριας και του brand δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αφού η καλλιτέχνιδα επιθυμεί να στηρίξει το συγκεκριμένο brand, το οποίο είναι ελληνικό, με αυτό τον τρόπο.

Επίσης, η Νατάσσα Μποφίλιου εκτιμά πολύ το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και η Αντωνία Μητρούδη, είναι δύο γυναίκες οι οποίες ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν να διαγράψουν μία λαμπρή πορεία η καθεμία στον τομέα της, η μεν στον χώρο της μουσικής και η δε στον χώρο της μόδας. Έτσι, με απλά λόγια, οι δύο γυναίκες στηρίζουν η μία την άλλη με τον τρόπο τους.

Αν οι επικριτές της έμπαιναν στον κόπο να ψάξουν, έστω, την εταιρεία μόδας, θα έβλεπαν πως η Nidodileda έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει το κοινό τους ταξίδι στο Λονδίνο, αλλά και την αλληλεγγύη που διακατέχει τη σχέση τους.

“Η Νατάσσα είναι ένα αφήγημα από μόνο του που εμείς ξεκινήσαμε την ανάγνωση- γνωριμία μας από την μέση, αδημονώντας όμως να μας διηγηθεί η ίδια την αρχή και να συμπορευτούμε μαζί της στο μέλλον. Αυτό άλλωστε συμβολίζει και η φετινή μας χειμερινή μας συλλογή, IN MEDIAS RES. Και γι’ αυτό η χαρά είναι μεγάλη που η ίδια δέχθηκε να γίνει πρωταγωνίστριά της. Βλέμμα καθάριο, φωνή που ξυπνάει ανείπωτες συγκινήσεις, ομορφιά κλασσική που μένει στο άχρονο, κεντημένη με αισθήσεις που εμπνέουν. Αυτή είναι η δική μας Νατάσσα. @natassabofiliouofficial Και επειδή εκείνη κάθε φορά μας ταξιδεύει με κάθε της στίχο, εμείς είπαμε να την ταξιδέψουμε στο Λονδίνο“, έγραψε στο Instagram το brand στα τέλη Νοεμβρίου.

“Ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο part της συλλογής, περιτριγυρισμένοι από φίλους που γεμίζουν περιγραφικά τις αισθήσεις με εικόνες και στιγμές. Βόλτες, κουβέντες κι ανακάλυψη. Ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τη δημιουργία και το άνοιγμα. Κι ένα ταξίδι που θέλαμε καιρό να κάνουμε παρέα. Για την παρέα”, έγραψε στις αρχές του ίδιου μήνα.

Επιπρόθετα, η φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με τα ρούχα της Nidodileda, δεν είναι η πρώτη που έχει γίνει. Η Νατάσσα Μποφίλιου έχει φωτογραφηθεί ξανά με δημιουργίες της Nidodileda τόσο στο κέντρο της Αθήνας, στον Μπλε Παπαγάλο, όσο και στο νησί της Φολέγανδρου το καλοκαίρι του 2021. Τότε, μάλιστα, το brand είχε πραγματοποιήσει μια σειρά από φωτογραφίσεις με την καλλιτέχνιδα και την αδελφή της στο Instagram, σημειώνοντας: “Μια φιλία που έγινε αγάπη βασισμένη στο σεβασμό και στην εκτίμηση, ταξιδεύει στην Φολέγανδρο”.

Η υποκρισία όσων ενοχλήθηκαν

Συμπερασματικά, η Νατάσσα Μποφίλιου βρέθηκε στο Λονδίνο για δουλειά. Και μάλιστα για μια δουλειά, που δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες κάνουν μέσω των social media τους και, μάλιστα, τις περισσότερες φορές πρόκειται για συνεργασίες επί πληρωμή.

Ωστόσο, και επαγγελματικό να μην ήταν το ταξίδι της, τι μας νοιάζει και τι πρόβλημα έχουμε; Με κλεμμένα λεφτά πήγε ή πρέπει να μας δώσει λογαριασμό για το πού θα ταξιδέψει, με ποιους θα κάνει παρέα και τι θα φοράει; Ό,τι θέλει θα κάνει, τόσο η Μποφίλιου όσο και ο καθένας από εμάς που έχει αξιοπρεπώς και δεν βλάπτει τον συνάνθρωπό του.

Η τραγική ειρωνεία σε όλο αυτό, βέβαια, δεν είναι άλλη από το πόσο στερεοτυπικά έχουμε φτιάξει τον αριστερό άνθρωπο στο μυαλό μας. Σύμφωνα με τα σχόλια επίθεσης προς τη Νατάσσα Μποφίλιου, ένας αριστερός πρέπει να κυκλοφορεί μόνο στα Εξάρχεια, να φοράει φθηνά και παλιά ρούχα, να ζει φτωχικά, να τρώει κάθε μέρα ψωμί κι ελιές ή ακόμη και να ζει σε σπηλιές. Να μην βγαίνει, να μην ξοδεύει, να μην ταξιδεύει, να μην απολαμβάνει τη ζωή. Φυσικά, η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο, είναι έννοιες άγνωστες με την αριστερά, γιατί αριστερό σε κάνει το βιοτικό σου επίπεδο.

Παράλληλα, η υποκρισία όσων ενοχλήθηκαν από τη φωτογράφιση, είναι πολύ μεγαλύτερη από την υποκρισία την οποία νομίζουν ότι “χρεώνουν” στη Νατάσσα Μποφίλιου. Κάνουν λόγο για αξίες, για καπιταλισμό, για επανάσταση, για το πώς βοηθά με αυτό τον τρόπο να γίνει ισότιμη η κοινωνία. Στο μεταξύ, οι ίδιοι άνθρωποι είναι εκείνοι που στις εκλογές θα προτιμήσουν να πάνε για μπάνιο αντί να ψηφίσουν, που όταν ακούσουν φωνές από το διπλανό σπίτι, θα κλείσουν τα παντζούρια, που όταν δουν μια αδικία μπροστά στα μάτια τους, θα πουν “πού να μπλέκεις τώρα;” και θα προσπεράσουν.

Κλείνοντας, η Νατάσσα Μποφίλιου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όποτε και όπως θέλει, είτε για δουλειά είτε για προσωπική απόλαυση, και δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, ούτε και μας χρωστάει. Την στιγμή που σύσσωμοι οι επικριτές της την “χτυπάνε”, είναι ελπιδοφόρο ότι μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων της την στηρίζει, κάνοντας λόγο για έναν εξαιρετικό και δοτικό άνθρωπο, που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και καλλιτέχνες, χωρίς να το βροντοφωνάζει ή να γίνεται “θέαμα”.

Στο μεταξύ εμείς, θα περιμένουμε κι άλλες φωτογραφίες από το ταξίδι της στο Λονδίνο…

πηγή: news247.gr