η-γαλλία-θα-δεχθεί-500-ανήλικους-πρόσφυγ-819725
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.09.2020 | 22:47

Η Γαλλία θα δεχθεί 500 ανήλικους πρόσφυγες από τη Μόρια

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απόφαση να δεχθεί συνολικά 500 ανηλίκους πρόσφυγες – μετανάστες από τον πρώην καταυλισμό της Μόριας έλαβε η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον.

Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, το Παρίσι «είχε ήδη αναλάβει μια συγκεκριμένη δέσμευση (για την υποδοχή από την Ελλάδα) 350 ανηλίκων και πρόκειται να δεσμευτούμε για 150 επιπλέον ανήλικους».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας, Μαρκ Άλεν, έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση να μετεγκατασταθούν 50 ευάλωτοι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.

Νικολέτα Αρκολάκη

Η Νικολέτα Αρκολάκη εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2011. Έχει τεράστια εμπειρία στη ροή ειδήσεων και εξειδίκευση στα θέματα των προσλήψεων. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.