γιώργος-καπουτζίδης-η-ομοφυλοφιλία-819040
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.09.2020 | 10:19

Γιώργος Καπουτζίδης: «Η ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα»

Καλεσμένος της Νάντιας Κοντογεώργη και της εκπομπής φλΕΡΤ βρέθηκε ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο δημιουργός του «Παρά Πέντε» μίλησε με την συνάδελφό του για τα σχέδιά του για τη νέα σεζόν, ενώ η Νάντια Κοντογεώργη στάθηκε σε μια παλιότερη δήλωση του Γιώργου Καπουτζίδη για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. «Οι γονείς να είναι περήφανοι για τα γκέι παιδιά τους, να τα αγαπούν, να καταλάβουν ότι δεν είναι ντροπή να είσαι γκέι, ντροπή να είσαι τεμπέλης, κουτσομπόλης και αχαΐρευτος» είχε δηλώσει παλιότερα ο ηθοποιός.

Το μήνυμα του Γιώργου Καπουτζίδη στα νέα παιδιά

«Ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και καταστάσεις και γίνονται τρομακτικά πράγματα και στην τηλεόραση και στον δημόσιο λόγο. Θα ακούσουν πάρα πολλά πράγματα αυτά τα παιδιά» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τους νέους που δυσκολεύονται στη χώρα μας με τη σεξουαλικότητά τους.

«Να μην ακούσετε τίποτα παιδιά, θέλω να ξέρετε ότι η δικιά μου η ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ από το να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, φυσικά και με οδήγησε να είμαι λίγο πιο κλειστός στην εφηβεία μου. Αλλά δεν με εμπόδισε ποτέ να ονειρεύομαι, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που θέλω στη ζωή μου» είπε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε και την καλή σχέση που είχε με τους γονείς του. «Είχα τη χαρά την τιμή να έχω γονείς, δύο ανθρώπους υπέροχους που μπορεί να μην τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά η αγάπη για το παιδί τους είναι εκεί και το τι θα πει ο κόσμος είναι εδώ κάτω» είπε.

«Όλα καλά, θα ζοριστείτε σε κάποια φάση, αν βλέπετε ανθρώπους που σας τη μπαίνουν, σας τι λένε δεν χρειάζεται να κάνουμε παρέα με όλους. Θα βρείτε ανθρώπους με τους οποίους θα περάσετε πάρα πολύ ωραία και θα συνεννοηθείτε» πρόσθεσε ο Γιώργος Καπουτζίδης και συμπλήρωσε: «Εγώ έτσι το αντιμετώπισα, κλείστηκα λίγο στο δωμάτιό μου, κάποια χρονάκια και από το πανεπιστήμιο και μετά όλα ήταν καλύτερα».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε με την ευκαιρία της συζήτησης αυτή σε μια από τις μεγάλες επιτυχίες που έχει υπογράψει, τη σειρά «Στο Παρά Πέντε», οι πρωταγωνιστές της οποίας έκαναν πρόσφατα reunion.

«Έβλεπα το Παρά Πέντε, τώρα στην επανάληψη και χαιρόμουν πάρα πολύ που ο κόσμος το έβλεπε και περνούσε καλά μέσα σε αυτή την περίοδο της καραντίνας. Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να βγω και να πω “είμαι εδώ στην Αίγινα να μαγειρεύω να φτιάχνω παζλ” γιατί δεν θα βοηθούσε κανέναν» είπε, σημειώνοντας πως μέσα από τη σειρά του προσέφερε στιγμές γέλιου στους τηλεθεατές.

«Είδα ωστόσο, ότι είχα σε ένα επεισόδιο, τρανσφοβικά αστεία μέσα, που δεν καταλάβαινα ότι αυτό μπορεί να στενοχωρεί έναν άνθρωπο» συνέχισε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Συνεχίζοντας, ο σεναριογράφος είπε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδος γιατί τον αγώνα τους για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους, για να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι, εγώ τον αντιμετώπισα με αστειάκια και χιουμοριστικά και το αν έκοψες το όργανό σου. Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο του άλλου και το πώς θέλει να είναι».

Κλείνοντας το θέμα αυτό, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Θέλω να ξέρουν ότι εκτιμώ αφάνταστα τον αγώνα τους και στηρίζω τον αγώνα τους και των οικογενειών τους».

Αν και δεν περιέγραψε επακριβώς τη σκηνή, ο Γιώργος Καπουτζίδης «φωτογράφισε» το επεισόδιο στο οποίο υπήρξε μια έκτακτη συμμετοχή μιας διεμφυλικής γυναίκας. Στο σενάριο η Ντόνα βρέθηκε να κάνει παρέα με τη Θεοπούλα στη Μύκολο.

Το αστείο στο σενάριο, στο οποίο και αναφέρεται σήμερα ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι πιθανότατα το παρακάτω. Όταν η Θεοπούλα σχολιάζει πως «Η Ντόνα είναι παλικάρι διότι όπως το έχω ξαναπεί στα δύσκολα στέκεται όρθια», ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά: «Θεοπούλα η Ντόνα είναι παλικάρι γιατί στην τουαλέτα στέκεται όρθια».

Πηγή: iefimerida.gr