Γιατί δεν κάνει να αφήνεις τη θέρμανση ανοιχτή όλο το βράδυ

  • Απο stergios
  • 14 Δεκεμβρίου 2019 - 12:25
  • Comments Off

Είτε ανήκεις στους προνομιούχους που βάζουν πετρέλαιο, είτε ζεσταίνεσαι με εναλλακτικά μέσα θέρμανσης, αν τα βράδια προτιμάς να αφήνεις την πηγή αυτής της θέρμανσης ανοιχτή για να ξυπνάς μέσα σε μια ωραία αίσθηση ζεστασιάς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που κοιμούνται με ανοιχτή τη θέρμανση, ξυπνάνε αισθανόμενοι άρρωστοι. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Slumberdown, το 46% όσων αφήνουν ανοιχτή τη θέρμανση όλο το βράδυ ξυπνάνε με αυτή την αίσθηση, ενώ το 37% παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ξηρό στόμα και αφυδάτωση.

Ταυτόχρονα, 1 στους 5 ξυπνάει με νυχτερινή εφίδρωση, ενώ η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από τη ζέστη στο κρύο του εξωτερικού χώρου το πρωί, μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα ακόμα και καρδιολογικά προβλήματα. Το κλειδί, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να επιλέγεις φυσιολογικές θερμοκρασίες και να μην το παρακάνεις με τη ζέστη, ώστε να αποφεύγεις όλες τις παραπάνω δυσάρεστες συνέπειες.

Άσε που έτσι κάνεις και οικονομία στο ηλεκτρικό.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΒΡΑΔΥ, ΥΠΝΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!