Φθιώτιδα: Μαίνεται ο «γαλάζιος» εμφύλιος για τη ΛΑΡΚΟ-Νέες ανακοινώσεις

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ, απαντώντας με σκληρό τρόπο στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας σχετικά με την κατατεθείσα τροπολογία και την εκκαθάριση της μεγάλης νικελοβιομηχανίας, δίνοντας νέες διαστάσεις στο «γαλάζιο» εμφύλιο στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας

«Η σημερινή απογοητευτική εικόνα της ΛΑΡΚΟ είναι η συνέπεια της στρεβλής λειτουργίας της εταιρίας που οφείλεται σε κακές επιλογές και την ατολμία πολλών Κυβερνήσεων για εξεύρεση ορθολογικής μακροχρόνιας λύσης. Η δραματική κατάσταση πρέπει άμεσα να αναστραφεί.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λύνει το χρόνιο πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ. Πρόσφατα έφερε και υποστήριξε Σχέδιο Νόμου στη Βουλή σχετικό με τη συνέχιση της λειτουργίας και την ανάπτυξη της. Περιλαμβάνει τη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρίας η οποία απαιτείται ώστε να περάσει σύντομα στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι οι επενδύσεις από ιδιώτες.

Σκοπός είναι η μετατροπή της ΛΑΡΚΟ σε βιώσιμη εταιρία ώστε να γίνουν επενδύσεις για: (α) τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών, (β) τη  διατήρηση των  θέσεων εργασίας,  (γ) τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας παραγωγής και εξόρυξης ο οποίος θα φέρει σημαντική βελτίωση στα ζητήματα της ασφάλειας των εργαζομένων και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στόχος είναι η αποτροπή του σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας. Εγκαθίσταται άμεσα Ειδικός Διαχειριστής ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση νέου επενδυτή.

Η εταιρεία επιχορηγείται, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, με 35 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά στο κόστος της ειδικής διαχείρισης καθώς και τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας, προκειμένου να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Πρώτα θα περιγραφούν συγκεκριμένα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και θα γίνει σαφής διαχωρισμός από αυτά του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια, θα σχεδιασθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη διάθεση του ενεργητικού της εταιρείας.

Ορίζεται ταχεία διαδικασία διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για το σύνολο ή και για μέρος του ενεργητικού της εταιρείας. Προβλέπεται ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός 12 μηνών από την εγκατάσταση του Διαχειριστή, με δυνατότητα μόνο μίας εξάμηνης παράτασης.

Δυστυχώς, δεν υφίσταται άλλη ρεαλιστική εναλλακτική λύση. Η Κυβέρνηση τολμά να σταθεί απέναντι στο πρόβλημα, το αντιμετωπίζει και προχωρά στην επίλυσή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των εργαζόμενων, της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.»

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

«Χτες είδαμε μία ανακοίνωση από τη ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ για τη ΛΑΡΚΟ που μιλάει για συνέπεια της «στρεβλής λειτουργίας της εταιρίας».

Εμείς απέναντι στους εργαζόμενους  αλλά και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο , δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε όπως έχουμε χρέος να κάνουμε , στις ασυναρτησίες τους χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η ΛΑΡΚΟ , απλά ανήκουν σε θυγατρικές κομματικές οργανώσεις.

Η ΝΟΔΕ κανονικά θα πρέπει να σέβεται τους εργαζόμενους και τους αγώνες που κάνουν , που στην καθημερινά βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, που αγωνιούν για το μεροκάματό τους και όχι να συναινούν στο μεγαλύτερο έγκλημα που πάει να γίνει στη Στερεά Ελλάδα.

Αλλά πώς να είναι στο πλευρό των εργαζομένων που οι περισσότεροι από αυτούς που απαρτίζουν τη ΝΟΔΕ σήμερα , μέχρι εχτές έβριζαν το ίδιο τους το κόμμα!

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση , άνθρωποι εκτός πραγματικότητας έχουν άποψη για το νομοσχέδιο που φανερώνουν ότι είναι το καλύτερο, επειδή έχουν πάρει εντολές άνωθεν για να εξυπηρετούν καθαρά κομματικά συμφέροντα.

Την απάντηση γρήγορα θα την πάρουν από το γενικό σύνολο της Στερεάς Ελλάδας γιατί ήδη η παράταξή μας συλλέγει υπογραφές-διαγραφές και αποστασιοποίηση της ΝΔ και τέτοιων οργάνων που δημιουργούν τριγμούς στην πατρίδα μας.

Αν νομίζουν ότι με ένα δελτίο τύπου έχουν βγει από τις ευθύνες που έχουν μέχρι σήμερα τους γελάσανε!

Η παράταξή μας , η ΔΑΚΕ δεν θα χαριστεί σε κανέναν και σε καμία γιατί αυτό που έχουμε κάνει όλα τα χρόνια είναι η αγωνιστικότητά μας και να εκλεγόμαστε από το σύνολο των εργαζομένων και όχι να διοριζόμαστε μέσα από το κόμμα όπως διορίζονται αυτοί!

Ανάθεμα αν έχουν διαβάσει την τροπολογία έκτρωμα που πάει να εφαρμοστεί στη ΛΑΡΚΟ , στη Στερεά  Ελλάδα . Απλά έκαναν το χρέος τους και το καθήκον τους απέναντι στα συμφέροντα που οι ίδιοι εξυπηρετούν μέχρι και σήμερα.

Μας λυπεί το γεγονός ότι εμείς χτίσαμε για να υπάρχει μέχρι και σήμερα κάποια βάση στην παράταξή μας.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι πέφτοντας αλεξιπτωτιστές μέσα στο κόμμα άρχισαν να δημιουργούνται νεοφιλελεύθερες ιδέες και καταστάσεις δημιουργώντας ανασφάλεια σε πολλά μέλη από εμάς.

Δεν είμαστε εμείς σαν και αυτούς! Η καθημερινότητά μας , η αξία στη ζωή μας , οι ιδέες μας , οι θέσεις μας και οι σκέψεις μας , είναι να ενώσουμε τους εργαζόμενους της πατρίδας μας όλης , για ένα τίμιο αγώνα που το μόνο αντίκτυπο που έχει είναι το μεροκάματο και η έννοια της οικογένειας.

Μακριά από εμάς αυτές οι σκέψεις , αυτές οι τοποθετήσεις , γιατί σε εύλογο χρονικό διάστημα οι περισσότεροι και γενικότερα ο ελληνικός λαός θα έχει και κρίση και νου και γνώση.

Η ΝΟΔΕ καλά θα κάνει να ασχολείται με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας και με άλλες εκδηλώσεις φαντεζί που γίνονται στο Νομό και να αφήσει τους εργαζόμενους να αγωνιστούν και να μην προκαλούν , γιατί θα παίρνουν συνέχεια απαντήσεις πιο σκληρές πιο δυνατές πιο αγωνιστικές .

Είναι μία απάντηση για να μη νομίζουν ότι μπορούν να μας κλείσουν εύκολα το στόμα.»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΛΑΡΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!