Φωτιά τώρα στον Κουβαρά Αττικής
Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στον Κουβαρά Αττικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Στυλιανός κοντά σε οικισμό.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 172 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 1ης και 8ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 41 οχήματα (συμπεριλαμβανομένων 23 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία, 24 πυροσβεστών με 5 οχήματα από Ρουμανία που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης ευρωπαίων πυροσβεστών).
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.
Στην επιχείρηση συνδράμει με υδροφόρες ο δήμος Σαρωνικού.
Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί ήχησε και το 112 ενημερώνοντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα για εκκένωση της περιοχής του Αγίου Στυλιανού.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Στυλιανός στον Κουβαρά Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 48 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ηςΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 15 οχήματα και 3 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 10, 2026
⚠️ Activation 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Fire in the area #Kouvaras of the regional unit of #Anatoliki_Attiki
‼️ Stay alert and follow the instructions of the Authorities
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 10, 2026

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία
Λόγω της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Λαυρίου από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Στυλιανού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρκόπουλο.
Προτεινόμενα άρθρα
10.08.2026 | 07:06






