φωτιά-στο-άγιο-όρος-τέθηκε-υπό-μερικό-έ-1057263
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.08.2022 | 09:56

Φωτιά στο Άγιο Όρος: Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε την Κυριακή (07/08) η φωτιά που ξέσπασε στο Άγιο Όρος το Σάββατο (06/08) στην περιοχή και, ειδικότερα, μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, ανέφερε πως το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, δεν πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι ενώ, από τα ξημερώματα, συμμετέχει στην από αέρος κατάσβεση και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ericsson.

Χαρακτηριστικά, ο Αρίστος Κασμίρογλου υποστήριξε: «Αισιοδοξούμε ότι αν διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες σύντομα, θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και δεν κινδυνεύουν Μονές και κελιά».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα ενώ, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου (06/08), επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Ακόμα, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχουν εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επισημαίνεται ότι η φωτιά στο Άγιο Όρος εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου (06/08) σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή εγκαταστάσεις.