ευδαπ-κανένας-πολίτης-χωρίς-νερό-ακ-441425
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.11.2018 | 12:42

ΕΥΔΑΠ: «Κανένας πολίτης χωρίς νερό» -Ακόμα και όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6, επισήμανε πως κανένας πολίτης δε θα μείνει χωρίς νερό.

Συγκεκριμένα, επισήμανε χαρακτηριστικά «Κανένας πολίτης χωρίς νερό. Αυτή είναι η βασική αρχή της ΕΥΔΑΠ. Όποιος μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει, δεν θα μείνει χωρίς νερό, θα έχει μια ικανή ποσότητα για την κάλυψη των βασικών των αναγκών».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ το πόσιμο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, σαν το δικαίωμα ψήφου και το δικαίωμα πρόσβασης στο σύστημα υγείας. Το τίμημα μπαίνει για λόγους περιβαλλοντικούς. Εάν ελέγξεις τις δαπάνες, τότε μπορείς να σταθείς δίπλα στην κοινωνία».

Ο κ. Μπενίσης τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε σκέψης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, «το νερό θα μείνει κατά 50+1 στα χέρια του Δημοσίου”. Είπε επίσης ότι η ΕΥΔΑΠ είναι από τις υπιο υγιείς οικονομικά εταιρείες του Δημοσίου. Και αναφέρθηκε στο project της αποχέτευσης στην ανατολική Αττική, “δημοπρατούμε το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στη Ραφήνα και στο Μαραθώνα, γκρίζα περιοχή χωρίς αποχέτευση στην Αττική δεν θα υπάρχει».