Εξελίξεις με τον τέταρτο ηθοποιό που καταγγέλλεται για βιασμούς ακόμη & ανηλίκων κοριτσιών - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
5
Δεκέμβριος
Back

Εξελίξεις με τον τέταρτο ηθοποιό που καταγγέλλεται για βιασμούς ακόμη & ανηλίκων κοριτσιών

Σάλος έχει προκληθεί με τις καταγγελίες των θυμάτων του 40χρονου ηθοποιού.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός υπήρξε ο δικηγόρος των θυμάτων.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, είχαν κατατεθεί τουλάχιστον τρεις μηνύσεις για βιασμούς – η μία εξ αυτών από καταξιωμένη ηθοποιό, με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών, αλλά και την αδελφή της.

Ενώπιον του εισαγγελέα, ωστόσο, έχουν καταθέσει πλέον συνολικά επτά άνθρωποι, ενώ, όπως δηλώνει ο Πέτρος Πανταζής, δύο από τα θύματα του ηθοποιού ήταν ανήλικα, την περίοδο τέλεσης των ειδεχθών ενεργειών.

Μάλιστα, για την εν λόγω υπόθεση, η οποία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, έχει υποβληθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Βρυξέλλες, αλλά και μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, όπου διαμένουν μόνιμα οι δύο αδελφές που μηνύουν τον ηθοποιό.

Το αίτημα κατατέθηκε προκειμένου και οι δύο γυναίκαες να βρεθούν ενώπιον των προξενικών αρχών για να καταθέσουν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τα όσα καταγγέλλουν.

Οι καταγγελίες των δύο αδερφών

Οι δύο αδερφές είχαν προχωρήσει σε μια σοκαριστική καταγγγελία, κάνοντας λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014 – και ενώ και οι δύο ήταν ανήλικες.

Τα κορίτσια, 14 και 15 ετών αντίστοιχα, κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή έχει υποχτηρίξει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού, καθώς υπέστη όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Επιπρόσθετα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία οι δύο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει κι άλλες γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Συνολικά 7 θύματα έχουν καταθέσεις εις βάρος του 40χρονου

Σύμφωνα με τον κ.Πανταζή, όλα τα θύματα, έχουν καταθέσει ενώπιον Πταισματοδίκου ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2021, στα πλαίσια διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης. Ομοίως, έχουν καταθέσει και άλλοι πέντε μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων είναι γυναίκες που υπέστησαν, από τον ίδιο μηνυόμενο, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, λόγω της εξαιρετικής φύσεως της υπόθεσης, αλλά κια υπό τον φόβο ενδεχόμενες παραγραφής αδικημάτων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!